Et lag for fremtiden – Tertnes

Et lag for fremtiden

Så er vi klare for GRUNDIGligaen 2015-16! Les her Tore Johannessens refleksjoner og tanker om årets Tertnes-lag innen første kamp borte mot Sola.

En ny sesong med nye utfordringer står foran oss. Etter en lang sommer ser vi frem til at alvoret skal starte. Mange harde økter i styrkerom, på løpebanen og på fjellet har gitt oss grunnlaget vi trenger for å prestere på håndballbanen. Trenings- og turneringskampene i sommer har vært variable, som forventet. Siste uken inn mot seriestarten har vi vist større stabilitet i prestasjoner på trening og vi har forventninger til seriestarten borte mot nyopprykkede Sola.

Vi har blitt vant til en del spillere i avgang de siste sesongene, så er også tilfellet denne gang. Tonje har reist til profftilværelse i tyske Tus Metzingen, Marie var dessverre tvunget til å legge opp pga. kneskaden som har plaget henne i flere sesonger, og Hege, som var en viktig brikke siste del av sesongen, er tilbake som trener i TIF Viking. I tillegg har andremålvakt Malin reist hjem, og skal spille for Grane Arendal.

Vi står da igjen med åtte spillere med erfaring fra elitenivå. Sammen med hele syv nye jenter inn, har vi en gruppe å bygge et lag for årene som kommer, men som vi allerede denne sesongen kan ha litt forventninger til. Det skal bli spennende å følge utviklingen til disse unge spillerne gjennom deres første sesong på elitenivå.

Fem av nykommerne har erfaring fra landslag LK96: To målvakter, Helene Fauskanger (Fyllingen) og Ida Gabrielsen (Randesund), linjespiller Nejira Skrbo (TIF Viking), venstrekant Malene Bergset (TIF Viking) og venstre back Kjerstin Boge Solås (Dale). I tillegg er det kommet to linjespillere til, Caroline Aar Jakobsen (TIF Viking) og Martine Kjellerød (Gneist)

Hva så med våre forventninger til sesongen. Alt tyder på at Larvik, til tross for tre minuspoeng fra start, igjen blir seriemester. I kamp om de andre medaljene er det to lag som skiller seg klart ut. Et av dem er Glassverket, som riktignok er avhengig av sin førsteoppstilling, men har bygget laget jevnt over flere sesonger. Vipers stiller igjen forsterket til ny sesong, og har god dekning i de fleste posisjoner. Bak disse tre er det realistisk for oss å kjempe om plasseringer, men vi gjør jobben hver dag og hvis andre svikter står vi klare!

Tekst: Tore Johannessen
Foto: John Vint