Nå topper vi tabellen! – Tertnes

Nå topper vi tabellen!

Tertnes ga alt og spilte sesongens beste kamp hjemme mot Byåsen. Det resulterte i to poeng og en fantastisk håndballopplevelse.

Tertnes startet overraskende med et veldig offensivt forsvar. Det viste seg å være en genistrek og tok Byåsen på sengen. Tertnes klarer å presse fram flere tekniske feil og dårlige avslutninger fra motstanderen, og begynner kampen godt. Men Byåsen får flere kontringsmål og lagene er jevne de første minuttene.

Det virker som om Tertnes har trent mye på angrepsspill den siste uken, for i motsetning til de siste seriekampene sitter dette nå. De spiller seg til gode sjanser, bruker bredde og spiller linjespiller oftere. Etter 20 minutters spill er stillingen 8-8.

Utvisning på utvisning
Spillerne viser stor vilje og kjemper for hver ball. Det gir resultater og Tertnes går opp i ledelse 10-8. Mot slutten av første omgang pådrar Tertnes seg to utvisninger og Byåsen får en gyllen mulighet til å ta igjen ledelsen. Men jentene fra Bergen fortsetter å spille god håndball, selv med bare fem spillere på banen. Til pause leder Tertnes 13-11.

Fra det øyeblikket dommeren blåser i gang andre omgang er det Tertnes som styrer kampen. De vinner en undertallsperiode 1-0 og kjører fra Byåsen med fullt lag. Byåsen tar timeout allerede etter seks minutter spilt, da er stillingen 17-12 til Tertnes. Men gjestene fra Trondheim klarer ikke komme seg innpå, og bare noen minutter senere må de bruke sin siste timeout for kvelden.

Det ser ut til at gjestene har forstått alvoret, og sakte, men sikkert spiser de opp ledelsen. Med bare 10 minutter igjen å spille er det uavgjort på 21-21. Det stemmer ikke helt for Tertnes, og det de var så gode på tidligere har de sluttet å gjøre. Men en god Marie Davidsen sørger for at Byåsen ikke klarer å komme noe nærmere enn uavgjort.

Best når det gjelder
For det var ingen tvil om at Tertnes-jentene ikke hadde tenkt til å tape denne kampen. Da Byåsen får en spiller utvist drar de igjen fra. Og den ledelsen gir de aldri fra seg. De spiller godt angrepsspill med høyt tempo som resulterer i mål og har en Davidsen i buret som redder alt som kan reddes (og scorer et mål). Med bare sekunder igjen kan Maren Roll Lied sette punktum på det som ble en mer spennende kamp enn en ønsket og Tertnes vinner 26-23.

Tertnes-trener Tore Johannessen var svært fornøyd etter hjemmeseieren.
– Vi ville ta vekk rytmen til Byåsen med forsvarsspillet vårt og det klarte vi veldig bra. Vi slet litt med Marie Henriksen i første omgang, men det klarte vi i andre.
Etter å ha slitt med angrepsspillet i flere kamper var det også endelig på plass, noe treneren selvfølgelig var glad for.
– Vi er mer tilbake sånn det skal være i angrep og bakspillerne satser mer selv. Det begynner også å bli bedre relasjoner mellom bakspillere og linjen. Alle linjespillerne våre er nye på dette nivået, men nå begynner de å ta nivået bedre, sier han.

Tekst: Linn Bånrud