Tertnes allerede videre i e-cupen – Tertnes

Tertnes allerede videre i e-cupen

Før sesongens europacup er kommet ordentlig i gang for Tertnes, er vi allerede kvalifisert til 4. runde (Last 16).

Tertnes er i år kvalifisert for den såkalte EHF-cupen, og etter oppsettet skulle vi komme inn i cupens 3. runde, med kamper i november mot det franske laget Union Mios Biganos-Bègles. Men på grunn av økonomiske problemer i den franske klubben, er de nå trukket fra turneringen. Dette er noe som skjer veldig sjelden i europeisk håndball, og i dette tilfellet har franskmennene først blitt godkjent som deltakende lag, de har deltatt i trekningen for de første rundene, men så var det altså stopp. De vil derfor få en bot fra EHF på EUR 15 000.

Les her hva EHF selv skriver om saken.

For Tertnes betyr dette at vi er direkte kvalifisert til 4. runde (Last 16), og det uten å ha spilt en eneste kamp. Men en liten kuriositet er det at vi i dag står oppført med to 10-0 seire mot Mios Biganos, først på hjemmebane og så på bortebane, slik at vi sammenlagt vant 20-0. 🙂

Last 16 spilles i januar, nærmere bestemt de to helgene 9.-10. og 16.-17. januar. Dette betyr at vi må bytte tidspunkt for to seriekamper som var satt opp disse to helgene, men hvilken helg det blir hjemmekamp og hvilken motstander det blir, vet vi først når trekningen er tirsdag 17. november.