Forsvarsspillet sørget for ny seier – Tertnes

Forsvarsspillet sørget for ny seier

Det ble en målfattig kamp borte mot Halden. Et knallsterkt forsvarsspill i første omgang gjorde at Tertnes fortjent tok nok en seier.

Det var ikke lett for haldenserne å komme seg gjennom forsvarsmuren til Tertnes den første halvtimen i Remmenhallen. Tertnes var tøffe i duellene og Kjerstin Boge Solås var som en klegg på de rødkledde. Et par kontringsmål og tidvis godt angrepsspill sørget for at Tertnes kunne gå til pause med komfortabel ledelse, 4-11.

Det gode forsvarsspillet fortsatte i starten av andre omgang og det så ut til at dette skulle bli en enkel seier. Men Halden hadde ikke tenkt til å gi seg så lett og tok seg etter hvert stort opp i angrepsspillet. Med et kvarter igjen å spille var stillingen 10-14.

Tertnes gjorde flere feil i angrep og slet med å finne flyten. Trener Tore Johannessen måtte ta en timeout, og jentene tok seg sammen. De fikk et par raske mål og igjen en trygg ledelse. Nok en gang slo Halden tilbake, men keeper Marie Davidsen reddet omtrent alt som kom mot mål. Halden tok store sjanser i forsøk på å utligne. Det førte til store rom for Tertnes i angrep og de kunne enkelt sette inn mål eller mål.

Derfra hadde bergenserne full kontroll på kampen og vant til slutt 15-20.

Trener Tore Johannessen var innstilt på at det kom til å bli en tøff kamp.
– Vi var forberedt på en fysisk tøff kamp med mye dueller, og sånn ble det også.

Han var spesielt fornøyd med forsvarsspillet.
– Vi står veldig bra bakover fra start. Halden får mye avslutninger fra distanse i første omgang der vi får fint press på skytterne og da mange redninger av Marie. I dag er det forsvarsspillet som gir oss to poeng.

I angrepsspillet er har de fortsatt en jobb å gjøre, mener Johannessen.
– Vi er gode fram til ledelse 7-2. Videre skaper vi ikke gode nok sjanser for hverandre. Det er mye å rette på her opp til vårt beste nivå. Halden står bra i sitt 6:0 forsvar og gjør det vanskelig for oss å finne løsninger.