Vi er i semifinalen! – Tertnes

Vi er i semifinalen!

I store perioder av kampen var Tertnes suverene og rundspilte Oppsal. Belønningen er NM-semifinale.

De to lagene fulgte hverandre tett de første minuttene av kvartfinalen i NM. Men da Oppsal fikk kveldens første utvisning viste Tertnes hvor gode de kan være. De vant overtallsperioden 3-1, og med det seilte de fra Oppsal.

De jobbet godt i forsvar og var hele tiden ute og plukket på spillerne. Det gode forsvarsspillet resulterte i et par enkle kontringer som Bodil Sørheim kunne løpe i mål.

Satt merke på Skogrand
Etter 20 minutter spill ledet Tertnes 13-6. De var flinke til å spille hverandre til sjanser og benyttet mulighetene de fikk. Oppsal så seg nødt til å ta timeout og gjorde flere endringer. De markerte vekk Stine Skogrand, første omgangs store spiller.

Angrepsspillet til Tertnes ble tydelig preget av dette og det som de var så gode på tidligere fikk de ikke lenger til. Til pause viser måltavla 14-11.

Tertnes startet andre omgang like godt som den første. De var gode i forsvar og stod tett samlet. Det ble vanskelig for Oppsal å komme til. Samtidig fungerte alt framover og Julie Lygren viste frem spensten sin da hun scoret på en flyver.

Hadde full kontroll
Med ti minutter igjen å spille begynte Oppsal å forstå alvoret. De tok både Stine Skogrand og Maren Roll Lied ut av spill og de fire andre måtte stå for målene. Igjen falt nivået på spillet og Oppsal yppet seg innpå. En liten stund så det ut til at de kunne hente igjen forspranget, men Tertnes ga seg aldri. Det kjempet og kjempet og kunne til slutt juble for seier 27-23 og semifinaleplass i NM.

Trener Tore Johannessen synes Tertnes var gode i store perioder av kampen.
– Vi hadde full kontroll hele veien, og vi spiller opp mot vårt beste i 45 minutter. Vi er gode i forsvar og Oppsal kommer ikke til med spillet sitt.
Han var glad for å se at jentene igjen spilte den gode angrepshåndballen han vet de kan.
– Vi finner tilbake rytmen i angrep som vi hadde i de første seriekampene. I de gode periodene våre spiller vi Oppsal helt ut, sier han.

Semifinalene trekkes i morgen kl. 12:00 (streames på www.handball.no), og mulige motstandere for Tertnes er Larvik, Molde og Glassverket.