Heder og prisdryss – Tertnes

Heder og prisdryss

Med årets første kamp og seier i boks, er vi godt i gang med 2016, men dveler gjerne ved heder og ære tildelt Tertnes ved utgangen av 2015

For det ble flere priser og stipend til både Tertnes som klubb, samt til enkeltspillere og trener, og det er med stolthet vi her gir dere listen:

Hordaland fylkeskommune:
Utviklingsstipend til Kjerstin Boge Solås – kr 25 000
«Fylkeskommunen sine utviklingsstipend innan idrett kan tildelast einskildutøvarar, trenarar og dommarar. Ein person kan berre få slikt stipend ein gong.
Målet med stipenda er å gje mottakarane stimulans og høve til vidareutvikling i si idrettsgrein. Ved tildelinga av stipend vert det lagt vekt på: idrettsprestasjonar, potensial og planar for vidare satsing innan idretten.»

Bergen kommune:

Utviklingsstipend til Kjerstin Boge Solås – kr 15 000
Toppidrettsstipend til Stine Ruscetta Skogrand – kr 40 000
Lagstipend til Tertnes Håndball Elite – kr 30 000
«Årets Lagsstipend går til klubben som ble stiftet 25. januar i 1953. Håndball var en av idrettene med helt fra start av den gang da sammen med friidrett og fotball. Rune Andersen tok initiativ til å stifte idrettslaget og han ble også lagets første leder og håndballoppmann. I skrivende stund leder klubben toppserien for kvinner med et svært ungt mannskap og lagets nye stjernespiller Stine Skogrand (22 år), er nesten som veteran å regne i det unge laget. Det er imponerende av klubben å hevde seg helt i toppen i en krevende lagidrett, laget har vist stabilt gode topp resultater over flere år, og fremlegger en gjennomgående og detaljert 4-årig sportslig utviklingsplan hvor man formidler nasjonale og internasjonale ambisjoner. Dette har også ført dem ut i Europa-cup spill ved flere anledninger og også denne sesongen skal de spille e-cup allerede i januar mot et dansk topplag. Enda mer imponerende blir resultatene til klubben når vi vet at de har slitt og fortsatt sliter med en anstrengt økonomi, det vitner om godt samhold og evne til å kjempe godt i motgang når de tross dette år ut og år inn klarer å mobilisere laget til toppinnsats og får gode resultater med små ressurser, men nå er det i hovedsak unge «sultne» spillere fra Bergen som utgjør stammen i laget og det lover godt for fremtiden!»

BA – Årets sportsnavn 2015:
Trener Tore Johannessen ble av BA (i samarbeid med Sparebanken Vest) kåret til Årets sportsnavn 2015. Vi gjengir gjerne sportsleder i BA, Tormod Bergersen, og avisens begrunnelse for denne utmerkelsen:

«I samarbeid med Sparebanken Vest har BA kåret Tertnes-treneren til Årets idrettsnavn. Det var ikke et veldig vanskelig valg. For det han har prestert både denne sesongen og tidligere sesonger med et lite budsjett og med en spillerstall som bare ble mindre og mindre erfarne for sesongene er unikt.
Tore Johannessen er ikke en mann av store ord. Han gjør bare jobben. På mange måter minner sjefen for serielederne i håndballens eliteserie for kvinner, mye på mannen som trener landets beste volleyballag, Nyborgs Ivar Bakken. Ingen av dem har vært opptatt av sin egen heder, og selv om Bakken har ganske mange flere år i Nyborg, har Johannessen etter hvert vist en lojalitet mot Tertnes som det står respekt av.
I en tid der mange spillere på klubblag skifter klubb nesten hver sesong, er Tertnes-treneren i en bauta. Han har vært der i tunge økonomiske tider, sett sine beste spillere forsvinne sesong etter sesong. Likevel har han funnet motivasjon til å gå på en ny sesong. Jeg tror mange andre hadde hoppet av for lenge siden.
I mange kåringer av Årets idrettsnavn er det kun årets prestasjoner som teller. I samarbeid med Sparebanken Vest er jeg glad for at vi i BA også kan legge andre kriterier inn i kåringer. Ofte er vinnerne utøvere med gode resultater i året som gikk, men noen ganger blir kåringen av Årets idrettsnavn like mye en hederspris. På den måten får vi være med å gi en anerkjennelse til dem står på i lokalidretten også. Tore Johannessen er en av dem, og Bergen trenger også gode idrettsprestasjoner i egen by. Det er tross alt her de aller fleste som driver med idrett hører til. Bare et fåtall når nasjonalt eller internasjonalt toppnivå.
Det er ikke det at det har manglet på gode internasjonale prestasjoner blant våre lokale utøvere heller. Et par av dem har allerede blitt kåret til Årets idrettsnavn i BA, og noen av dem kommer garantert til å bli det. For det finnes mange spennende fremadstormende utøvere i Idretts-Bergen. Men akkurat i år, var det liten tvil om at det var Tore Johannessens år. På vegne av håndball- og Idretts-Bergen: Tusen takk, Tore!»

Foto: Knut Henrik Andersen