Seiersdansen fortsetter – Tertnes

Seiersdansen fortsetter

Det var aldri tvil om at poengene skulle bli igjen i Bergen under onsdagens kamp mot Sola HK

Og selv om Sola scoret det første målet, ble det fort tydelig at det er forskjell mellom topp og bunn i norsk eliteserie. Med raske kontringer og et kompakt forsvar med en god Marie Davidsen bakerst, tok Tertnes fort kommandoen og dro tidlig fra. På tross av at Tertnes fikk flere påfølgende utvisninger i 1. omgang, og ga Sola flere muligheter av den grunn, malte Tertnes-maskineriet på, slik at lagene gikk til pause med åttemålsledelse til Tertnes.

Hjemmelagets dominans fortsatte utover i 2. omgang og på det meste var Tertnes 10 mål foran. At det til slutt «kun» ble en 7-målsseier, skyldes først og fremst at Tore Johannessen lot flere av spillerne få prøve seg i litt uvante formasjoner, kombinert med at spillerne med størst belastning fikk hvile.

Nå ser laget frem til en helg i Danmark med returkamp i e-cupen på lørdag. Med ett mål i minus etter en førstekamp der en sitter igjen med følelsen av å ha spilt håndball kun i én omgang, er det lov å være optimistisk og ha tro på at avansement er mulig.

KAMPFAKTA
Tertnes–Sola 34–27 (20–12)

Haukelandshallen. GRUNDIGligaen kvinner. 375 tilskuere.
Dommere: Andreas Daviknes Borge og Charles Whiteley.

Tertnes: Marie Davidsen, Helene Fauskanger, Ida Gabrielsen – Bodil Sørheim 4 mål, Birgitte Karlsen Hagen 3, Celine Sivertsen 3, Julie Lygren 7, Maren Roll Lied 4, Stine Skogrand 7, Kjerstin Boge Solås 2, Madeleine Hilby 1, Nejira Skrbo, Malene Bergset 2, Caroline Aar Jakobsen, Martine Kjellerød 1.

Toppscorer Sola: Malin Holta, 5 mål.

Utvisninger: Tertnes 5×2 minutter, Sola 2×2 minutter og 1 rødt kort.

Foto: John Vint