Hederstegn og pris fra Tertnes Idrettslag – Tertnes

Hederstegn og pris fra Tertnes Idrettslag

23. januar avholdt Tertnes Idrettslag, som Tertnes Håndball Elite er en del av, årsfest på klubbhuset på Tertnes. En viktig tradisjon på årsfesten er at hederstegn til de som bidrar i idrettslaget år etter år blir tildelt hederstegn av ulik valør, og i år vanket det flere utmerkelser til våre. Her er en oversikt, sammen med hederstegnkomiteens begrunnelser.

Hederstegn i bronse til Arnt Vikebø:
Arnt Vikebø kom med i dugnadsgruppen i 1998, som han siden ble leder av, og fortsatt er. I tillegg har han en periode i styret for Tertnes Håndball Elite. Arnt ble engasjert i Tertnes da datteren Hege spilte i klubben. Men selv om Hege har gitt seg, er Arnt fortsatt med. Han har vært med og bidratt til kamparrangementene i Haukelandshallen, der han har hatt et spesielt ansvar for riggegjengen som kalles inn til dugnad til hver kamp. Dette er en fin og lojal gjeng som fungerer svært godt sammen, og mye av æren for dette har Arnt. Med sin positive holdning er han en god motivator, slik at gjengen stiller opp år etter år, og vi kan være trygge på at riggegjengen gjennomfører oppgavene på best mulig måte.

Hederstegn i sølv til Tore Johannessen:
Tore Johannessen fikk hederstegn i bronse i 2010.
Tore kom inn som assistenttrener på A-laget til Tertnes Håndball Elite i 2003, og var assistenttrener frem til sesongen 2006-2007 da han overtok som hovedtrener. Han er nå inne i sin tiende sesong som hovedtrener. De siste tre årene har klubben hatt store økonomiske utfordringer, noe som har ført til strammere rammebetingelser med stadige utskiftninger i spillerstallen. I stedet for å kunne hente allerede etablerte spillere til klubben, har Tore hatt en fantastisk evne til å utvikle unge lokale talent til å bli solide eliteseriespillere. De tre siste sesongene har Tertnes tatt bronse i eliteserien, og i inneværende sesong ledet laget serien ved pausen til jul. Tertnes meritter med Tore ved roret er noe som har blitt lagt merke til i hele håndball-Norge, og Tore nyter stor respekt blant spillere og ledere. Stine Skogrands suksess på landslaget kan en også gi Tore en del av æren for.

I tillegg ble det i år delt ut bragdpris som er en utmerkelse idrettslaget gir til utøvere som har gjort seg spesielt bemerket gjennom sine sportslige resultater. Denne prisen deles ikke ut hvert år, men i år valgte alliansestyret å tildele Tertnes Idrettslags Bragdpris til Stine Ruscetta Skogrand:
Stine kom til Tertnes fra Fyllingen som ambisiøs 16-åring. Gjennom 3 år på Tertnes videregående skole på toppidrettslinjen, i tillegg til trening med et av Norges beste håndballag, utviklet Stine seg raskt som håndballspiller. Stine spilte både høyrekant og høyreback, og med sin treningsiver og positivitet ble hun etter hvert en svært viktig spiller for oss.

Etter endt videregående bestemte Stine seg for å gå «all-in» i sin satsing på håndball, og tok bevisste grep for å kunne bli best mulig. Det innebar å bli en 24 timers-utøver; dvs. en utøver som planlegger og organiserer dagene sine rundt trening og kamper, også mht. restitusjon og kosthold. Dette har gjort Stine til den spilleren som hun fremstår som i dag, en svært profesjonell og bevisst håndballspiller med klare ambisjoner om å komme lengst mulig med idretten. Med spillere som Stine og kaptein Maren Roll Lied i klubben, har de nye, unge talentene som kommer til klubben hatt gode forbilder, noe som har vært med på å løfte laget frem og bidratt til de resultatene laget har oppnådd. Også utenfor banen har Stine vært en viktig bidragsyter, i form av å stille opp på ulike aktiviteter i klubbens regi, som trener for håndballskoler o.l., i media og for sponsorer.

Stine har gått gradene innen landslagene, med aldersbestemte landslag, junior- og rekruttlandslag, før hun debuterte på A-landslaget 20. april 2013. Selv om det gikk en stund før Stine etablerte seg i A-landslagsgruppen, har landslagsledelsen hele tiden fulgt tett med på hennes utvikling og det var ingen overraskelse at Stine kom med i troppen til sist VM. For alle som fulgte med i mesterskapet kunne en se at Stine markerte seg fra første kamp. Vi i klubben er umåtelig stolte over hvordan hun fremsto både på banen og i media, og med sitt smil og vinnende vesen ble Stine fort en hit blant journalistene. For Tertnes var det med stolthet vi så Stine og Norge vinne finalen; det begynner å bli noen år siden sist vi hadde en verdensmester i klubben!

Når Stine nå har bestemt seg for å reise ut for å bli heltids håndballspiller etter denne sesongen, er det å tildele henne bragdprisen en flott måte å få vise hvor mye vi setter pris på hennes innsats for klubben.

Tore fikk sitt hederstegn overlevert på årsfesten, mens Arnt og Stine fikk seg sine utmerkelsene ifm. kampen Tertnes-Larvik i Haukelandshallen 27. januar. Tertnes Håndball Elite gratulerer alle tre med vel fortjente hederstegn og bragdpris!

Foto: John Vint