Tertnes mot Vipers i kvartfinalen – Tertnes

Tertnes mot Vipers i kvartfinalen

Etter at seriekampene var ferdigspilte på onsdag og det ble klart at Tertnes havnet på 5. plass i årets GRUNDIGliga, var prosessen med å fastsette sluttspillkampene i gang.

Det er nemlig de fire første på tabellen som får anledning til å velge motstander, og Vipers, som havnet på plassen foran Tertnes, valgte altså oss, etter at de tre lagene foran (Larvik, Byåsen og Glassverket) først hadde valgt sine motstandere.

Tertnes møter Vipers i den første kvartfinalekampen onsdag 20. april kl. 18:30 i Haukelandshallen, deretter spilles returoppgjøret i Kristiansand søndag 24. april kl. 18:00.

Her er en liten oversikt og forklaring på sluttspillet for kvinner sesongen 2015/16, som de 8 beste lagene etter ferdigspilt serie får delta i:

Kvartfinaler
Etter at lag nr. 1-4 har valgt motstandere blant lag nr. 5-8, spilles to kvartfinalekamper, en bortekamp og en hjemmekamp. Vinner av kvartfinalen er best av to kamper. Laget som er høyest rangert, i vårt tilfelle Vipers, avslutter kvartfinalen på hjemmebane.

Semifinaler
Det spilles to semifinaler. Blant de 4 lagene som går til semifinalene er det laget som er høyest rangert i GRUNDIGligaen som velger semifinalemotstander. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra serien kan ikke møte hverandre. Det vil si at vinner av serien, Larvik, ikke kan møte toer Byåsen i semifinalen. Også semifinalene spilles som best av to kamper, første kamp lørdag 30. april og andre kamp onsdag 4. mai (reservedatoer 27. og 03.05).

Finale
Også finalen spilles best av to kamper. De to vinnerne av semifinalene møtes i finalen som spilles 11. mai og 14. mai (reservedato 18. mai).