Tilbakeblikk på sesongen 2015-16 – Tertnes

Tilbakeblikk på sesongen 2015-16

Tertnes er godt i gang med første del av oppkjøringen til neste sesong. Frem til 25. juni har laget mye og tung trening, deretter følger noen uker med ferie som også inkluderer mye egentrening, før den siste del av oppkjøringen frem mot sesongstarten i september. Men vi tar oss gjerne tid til et lite tilbakeblikk og Tore Johannessens oppsummering av sist sesong:

Av ulike årsaker ble det store endringer i laget vårt foran sesongen 2015/2016. Tonje Løseth dro til profftilværelse i Tyskland og har hatt stor suksess der, og alle våre tre rutinerte linjespillere var borte. Dermed var syv av femten spillere nye i troppen vår, og alle manglet erfaring fra øverste nivå.

De viktigste utfordringene var å gi våre nye linjespillere Nejira, Caroline og Martine trygghet i vår spillestil, samt å fylle tomrommet i midtforsvaret etter de som var borte. Linjespillet og samhandling med bakspillerne har vi brukt mye tid på gjennom sesongen, og det er stadig i forbedring og utvikling. Kjerstin kom fra 2. divisjon med Førde og tok elitenivået med storm. På kort tid ble hun vår forsvarssjef med bestemt opptreden og tøffe dueller. Andre tilskudd til troppen var Malene inn som venstrekant sammen med Julie, og Ida og Helene som dannet målvaktsteam med Marie.

Første halvdel av sesongen gikk over all forventning for oss. 19 poeng av 22 mulige er den beste sesongstarten til Tertnes på øverste nivå. Dette var med på å skape stor interesse rundt klubben og kampene våre. Tryggheten i laget og selvtilliten blant spillerne var økende, samtidig som vi visste at marginene hadde vært på vår side i noen av kampene denne høsten og at fortsettelsen ville bli krevende.

Januar er alltid en tøff måned med mange seriekamper i tillegg til europacup. Tre strake seire i starten ble etterfulgt av knepent tap over to kamper for danske HC Odense og dermed exit e-cup for denne gang. I seriespillet fikk vi det tøft utover våren. Tap for Glassverket, Oppsal og Byåsen gjorde at vi var på etterskudd i medaljekampen. Vi fikk mye skader mot slutten av sesongen, noe som etter hvert preget oss både i kamp og trening. Til slutt endte vi som nr. 5 med 28 poeng, like mange som sesongen før. I NM spilte vi oss frem til semifinale, en prestasjon som viste seg god nok til å sikre spill i e-cup for 8. sesongen på rad. Vipers ble for tøffe i sluttspillets kvartfinale. Det endte med tap hjemme og uavgjort borte.

Iveren etter å utvikle oss gjennom trening, også i kampsesongen, har vært en styrke for oss de siste årene. Prioritering av den fysiske treningen har gjort oss i stand til å holde nivået gjennom hele sesongen. Vi lykkes ikke helt denne sesongen, mye pga. skadesituasjonen, og vi må gjøre en vurdering på om noe burde vært annerledes og hva vi kan endre inn mot ny sesong.

Vi er allerede godt i gang med oppkjøring til ny sesong. Alle spillerne er med videre, bortsett fra Stine som søker nye utfordringer i danske Silkeborg. Det har vært fantastisk, som trener, å følge den utviklingen Stine har hatt i Tertnes. Fra en talentfull og uredd 16-åring til en 24-timers utøver som gjør alle de riktige valg og prioriteringer, noe som har gitt innpass i landslaget, og et fortjent VM-gull i desember. Stine har vært blant dem som har satt standard for hva som kreves for å nå hele veien, og vært til stor inspirasjon for både trenere, spillere og hele klubben. Takk for din innsats i Tertnes, Stine, og lykke til videre i karrieren!

Tore

Foto: John Vint