Tertnes møter israelsk lag i e-cupen – Tertnes

Tertnes møter israelsk lag i e-cupen

Planlegging av en ny e-cup sesong er i gang, og trekning av 1. kvalifiseringsrunde til EHF-cupen ble foretatt i EHFs hovedkvarter i Wien i dag. Opp av glassbollen ble ballen med Tertnes sin motstander trukket og der sto det HC Holon fra Israel.

Klubben kommer fra byen Holon i Tel Aviv-distriktet på Sharon-sletten, og at dette kan bli et økonomisk løft med tanke på reisen er det ingen tvil om, men sportslig sett burde det være muligheter for avansement. Tore Johannessen har følgende kommentar til trekningen:

– Dette blir en ny erfaring for oss, da vi aldri har spilt mot et lag fra Israel. Pr. i dag vet vi selvsagt ikke mye om laget, men her bør vi kunne avansere. Forøvrig har Holon spilt europacup de tre siste sesongene, men har røket ut i første runde hver gang.

Etter oppsettet har HC Holon hjemmekamp først, dvs. helgen 10.-11. september, og returoppgjøret går uken etter, med sannsynlig dato for kamp i Haukelandshallen søndag 18. september. Men det må gjøres noen vurderinger før dette kan bekreftes. Pga. e-cup runden vil det uansett bli endringer i terminlisten for GRUNDIGligaen.

I tillegg til trekning av 1. kvalifiseringsrunde, ble 2. kvalifiseringsrunde 2 også trukket i dag. Dermed vet vi allerede nå at dersom Tertnes avanserer fra 1. runde, vil vi møte vinneren av Byåsen og slovenske RK Zagorje, slik at det ligger an til et helnorsk oppgjør i 2. runde.

Forøvrig har det europeiske håndballforbundet gjort endel endringer i spillsystemet for europacupene foran denne sesongen. For EHF-cupen som Tertnes deltar i, er opplegget følgende:

42 av 65 deltakende klubber (deriblant Tertnes, Byåsen og Vipers) vil være med allerede fra 1. kvalifiseringsrunde (i september); de resterende klubbene kommer inn i kvalifiseringsrunde 2 (i oktober). Deretter blir det enda en kvalifiseringsrunde (i november), før de gjenværende 16 klubbene fordeles i 4 grupper à 4 lag som spiller dobbel serie. Seriespillet avvikles over 6 uker i perioden 7. januar-12. februar, før de to beste lagene i hver gruppe går videre til kvartfinalene som spilles som vanlig hjemme-/borteoppgjør, noe som også gjelder semifinalene og finalen.

Forøvrig møter Vipers Cassano Magnago fra Italia i 1. runde.