Fra israelsk til norsk motstander i europacupen – Tertnes

Fra israelsk til norsk motstander i europacupen

Med sammenlagtseier 74-37 over HC Holon fra Israel, er Tertnes klar for 2. kvalifiseringsrunde i EHF-cupen. I denne runden blir det norsk motstander, nærmere bestemt Byåsen, som på sin side avanserte til 2. runde på bekostning av slovenske RK Zagorje.

Som forventet ble Holon ingen målestokk for Tertnes-jentene. Men mens en i første kamp (fredag) slet med å finne rytmen i spillet og Holons spillere altfor lett fikk slippe gjennom, tok Tertnes kommando fra første stund i returkampen lørdag, og viste seg fra en helt annen side både i forsvar og fremover på banen. Flere keeperredninger førte også til flere kontringer, og Tertnes-jentene lekte seg til tider med israelerne. Og mens fredagens kamp endte med «kun» 11-målsseier, ble differansen hele 26 mål på lørdag, noe som sier litt om nivåhevingen fra første til andre kamp.

Men nå møter vi altså Byåsen i 2. runde, og vi vet det vil bli to tøffe oppgjør. Kampene mot Byåsen skal spilles i oktober, dvs. første kamp i Trondheim søndag 16. oktober, mens hjemmekamp for Tertnes er berammet til Haukelandshallen søndag 23. oktober kl. 19:00. Når vi i tillegg møter Byåsen i neste bortekamp i GRUNDIGligaen (2. oktober), blir det mye skinnvest og mokkasiner for Tertnes-spillerne i oktober.

Foto: John Vint