Europacup-kamp mot Byåsen – Tertnes

Europacup-kamp mot Byåsen

For andre gang på to år møter Tertnes et norsk lag i europacupen. I 2014 spilte Tertnes mot (og beseiret) Nordstrand i 2. runde i cupvinnercupen; nå er Byåsen motstander i søndagens kamp i 2. kvalifiseringsrunde til EHF-cupen.

Å få norsk motstander er ikke akkurat øverst på ønskelisten når en takker ja til en plass i europacupen, men sånn kan det bli når flere norske lag er med i samme turnering. I årets europacup-sesong er både Tertnes, Byåsen og Vipers med i EHF-cupen, og nå møtes altså de to førstenevnte, etter at Tertnes og Byåsen begge avanserte fra doble hjemmekamper mot henholdsvis HC Holon fra Israel og RK Zagorje fra Serbia.

Den første av to kamper spilles i Nidarøhallen søndag kl. 18:00 og kamputviklingen kan følges på Handball.no (Håndball LIVE). Returoppgjør og hjemmekamp for Tertnes går i Haukelandshallen uken etter, nærmere bestemt søndag 23. oktober kl. 19:00, og resultatet sammenlagt i de to kampene avgjør hvilket lag som avanserer til 3. og siste kvalifiseringsrunde (spilles i november).

Sesongens første kamp mellom de to lagene ble spilt i Trondheim 2. oktober, og den kampen endte med trøndersk hjemmeseier 33-27 (i GRUNDIGliga-kamp). Kan Tertnes revansjere seg for dette tapet? Den siste uken har Tertnes reddet ett poeng i seriekamp mot Glassverket, mens Byåsen gikk på et uventet ettmålstap mot Oppsal, og det blir spennende å se resultatet etter to tette kamper mellom de to lagene.

Foto: John Vint fra 2. kvalifiseringsrunde mot HC Holon