E-cup returkamp mot Byåsen – Tertnes

E-cup returkamp mot Byåsen

Etter 6-målstap i første kamp i Trondheim sist søndag, blir det en tøff returkamp i Haukelandshallen førstkommende søndag.

Mange vil nok si at Byåsen har et grep om avansementet til 3. kvalifiseringsrunde i EHF-cupen, men med to lag som kjenner hverandre godt kan alt skje. Byåsen vant 33-27 i den første kampen mot Tertnes, faktisk nøyaktig det samme resultatet som i seriekampen mellom de to lagene tidligere i oktober. Men mens Tertnes følte at de spillemessig var på hæla i den første kampen, var det denne gangen en langt jevnere kamp.

Men da kampen sto og vippet i 2. omgang bidro et par tekniske feil fra Tertnes til at Byåsen fikk en luke som de ikke ga fra seg, og som da dessverre ble til så mye som 6 mål til slutt. Birgitte Karlsen Hagen og Malene Bergset gjorde 6 mål hver som toppscorere for Tertnes, mens Emilie Hegh Arntzen scoret 10 for Byåsen. Avgjørelsen i den 2. kvalifiseringsrunden i EHF-cupen faller i Haukelandshallen søndag kl. 19:00, der vinneren sammenlagt får spille en 3. og siste kvalifiseringsrunde, før vinnerne av denne går til gruppespillet i turneringen etter nyttår.

Som vanlig ber vi om støtte fra publikum i hallen, og på søndag kan nettopp det være utslagsgivende for Tertnes-jentenes muligheter for avansement.

Foto: Knut Henrik Andersen