Lyspunkt tross nytt tap – Tertnes

Lyspunkt tross nytt tap

Det ble et nytt tap i bortekampen mot Vipers, likevel var det mye positivt for Tertnes å ta med seg videre og en sitter igjen med en følelse av at den negative trenden en så utover januar, er i ferd med å snu.

Tertnes kom bakpå allerede fra start foran 1700 tilskuere i Aquarama. Riktignok hang en med til stillingen 3-3, men så dro Vipers fra. Fra halvspilt 1. omgang og utover, ble Tertnes liggende bak med fire-seks mål og ved pause sto det 17–12 til hjemmelaget.

Likevel nektet Tertnes å slippe taket helt, og en gjorde det vanskelig for Vipers med flere ulike forsvarskombinasjoner. Tertnes jobbet knallhardt, og selv om en aldri kom nærmere enn fire mål bak vertene i 2. omgang, ga Tertnes aldri opp og kampen levde i høyeste grad til få minutter før slutt. Men tidligere Tertnes-målvakt Sakura Hauge var god for Vipers i denne kampen, og dessverre ble det mange brente sjanser for Tertnes, noe som hindret den helt store spenningen. Med bedre uttelling på skuddene, kunne dette sett veldig annerledes ut; Tertnes spilte seg til nok klare målsjanser til å vinne denne kampen.

Maren Roll Lied ble kåret til Tertnes’ beste spiller, mens toppscorer for Tertnes nok en gang ble Birgitte Karlsen Hagen. Men hele laget skal ha ros for at moralen holdes oppe hele kampen gjennom, også når en ikke lykkes slik en ønsker. Dette lover godt for de kommende kampene, og målet nå er å bryte tapsrekken i ny bortekamp om en uke (mot Rælingen).

KAMPFAKTA
Vipers-Tertnes 29–23 (17–12)

GRUNDIGligaen
Aquarama, 1727 tilskuere.

Tertnes: Marie Davidsen, Ida Gabrielsen, Bodil Sørheim (2 mål), Birgitte Karlsen Hagen (6), Celine Sivertsen (3), Julie Lygren (1), Maren Roll Lied (6), Mina Mjærum, Madeleine Hilby, Caroline Aar Jakobsen (2), Kjerstin Boge Solås (2), Malene Bergset, Tina Abdula (1), Nejira Skrbo

Toppscorer Vipers: Jeanett Kristiansen (6)

Arkivfoto: John Vint