Vilde Ingeborg Johansen klar for Tertnes – Tertnes

Vilde Ingeborg Johansen klar for Tertnes

Det er med stor glede og forventning vi kan meddele at nåværende Larvik-spiller, Vilde Ingeborg Johansen, har skrevet under på en 2-årsavtale med Tertnes. Vilde fullfører sesongen med Larvik, som blant annet innebærer sluttspill i Champions League, innen hun kommer til Bergen 1. juli.

Vilde Ingeborg Johansen er en 22 år gammel linjespiller fra Stavern, der hun spilte for moderklubben Stag frem til hun var 17 år. Da ble hun hentet til Larvik, først til rekruttlaget, men ble etter to år tatt opp i A-stallen.

Som Larvik-spiller har Vilde fått muligheten til å utvikle seg på Norges desidert beste klubblag, og på tross av sin unge alder er det litt av en merittliste hun kan vise til:
* 3 ganger cupmester
* 3 ganger seriemester (inneværende sesong ikke tatt med)
* 3 ganger sluttspillmester (sluttspill for inneværende sesong gjenstår)
* 4 år med spill i Champions League (bl. a. finale sesongen 2014/15, i tillegg er Larvik pr. dags dato klar for kvartfinalen)

Dessuten har Vilde spilt kamper på rekruttlandslaget og for øyeblikket er hun på rekruttlandslagssamling i Frankrike.

Om overgangen sier Vilde selv:
– Jeg har hatt 4 spennende og lærerike år i Larvik Håndballklubb. Å komme opp som juniorspiller og få lov til å lære av og trene med de beste spillerne i Norge har vært utrolig inspirerende og ikke minst en håndballdrøm som har gått i oppfyllelse. Nå kjente jeg at jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, og syntes at Tertnes virket veldig interessant. De har et ungt lag, men presterer alltid på et høy nivå og spiller morsom håndball. Etter å ha vært i Bergen og møtt sportslig leder Bente og trener Tore følte jeg at Tertnes var et veldig godt alternativ og et sted hvor jeg både kan trives og utvikle meg som spiller. Ved siden av det sportslige kommer jeg til å studere noe i retning av psykologi.

I Tertnes er det stor glede over å ha knyttet til seg en så viktig spiller. Tore Johannessen kommenterer:
– Vilde har erfaring fra flere sesonger i Norges beste klubblag og vil helt sikkert gi oss et sportslig løft inn mot en ny sesong. Hun er en stor og sterk linjespiller som er flink å skaffe seg rom i angrepsspillet og sterk i duellene. Vi har store forventninger og ser frem til å få henne på laget vårt.

Vi ønsker Vilde hjertelig velkommen til Tertnes når hun etter endt sesong med Larvik, samt en travel eksamensperiode, blir en del av #tertnesjentene fra 1. juli, og vi håper hun vil trives både i klubben og i Bergen!


Arkivfoto: Erik Skjøldt/Larvik HK