Kjerstin årets idrettstalent! – Tertnes

Kjerstin årets idrettstalent!

I en kåring i regi av Bergens Tidende ble Kjerstin Boge Solås kåret til årets idrettstalent i 2016., en tittel hun deler med triatlon-utøveren Casper Stornes.

Bergens Tidende og Sparebanken Vest ønsket i samarbeid med Olympiatoppen Vest å kåre det største idrettstalentet (jenter/gutter) i alderen 13-19 år i Hordaland i 2016. Blant de over 400 nominasjonene BT fikk inn, var det stor variasjon i type idretter, men en jury bestående av Pia Mørk Andreassen (Olympiatoppen Vest), Fam Elgan (tidligere bokser), Frank Bjørndal (Sparebanken Vest) og Anders Pamer (Bergens Tidende), landet til slutt på Kjerstin og Casper Stornes. Casper var forøvrig Kjerstins klassekamerat på toppidrettslinjen på Tertnes videregående skole. I tillegg ble basketballspiller Lars Fredrik Mensah Espe stemt frem av BTs lesere til Årets publikumsfavoritt.

Til BT sier tidligere Tertnes- og landslagsspiller Mette Davidsen, dette om Kjerstin:
– Kjerstin har fysikken, høyden og spilleforståelsen. Hun er en komplett håndballspiller som er god i forsvar, angrep og ankomst. Hun er også en veldig smart spiller som spiller med en autoritet som er unik med tanke på alderen. Man kan se mange talenter, men hun gikk fra 2. divisjon til landslaget på to år. Å hoppe så raskt til nye nivåer er ganske unikt. Det er opp til henne selv og de rundt henne hvor langt hun kan nå, hun har i alle fall et veldig godt utgangspunkt. Nå gjelder det å gjøre smarte valg, og å holde på lysten og det å være sulten. Det er lenge mellom hver gang det dukker opp typer som Kjerstin.

Kjerstin selv bekrefter at det må hard jobbing til for å bli god; en må trene mye og riktig. Dessuten trekker hun frem viktigheten av egentrening, og også Pia Mørk Andreassen i Olympiatoppen Vest legger vekt på betydningen av å være villig til å trene mer enn de andre. Andreassen sier til BT:
– De store talentene er målrettet og opptatt av idretten sin, og det er gjerne de som ofte står igjen etter trening for å øve mer. Det er ikke nok å gjøre kun det som er planlagt, man må gjøre det lille ekstra.

Selve utmerkelsen og prispengene på kr 10 000 er først og fremst flott for Kjerstin, men det er ingen tvil om det er en stor fjær i hatten for Tertnes som klubb når en av våre spillere får en anerkjennelse som dette. Vi gratulerer Kjerstin og de andre prisvinnerne!

Forøvrig kan en lese mer om kåringen i Bergens Tidende her.