Sesongen over – Tertnes

Sesongen over

Sesongen 2016/17 er over for Tertnes-jentene. På tross av en etterlengtet seier mot Byåsen på bortebane, ble det tap sammenlagt 51-56 etter to kvartfinalekamper. Dermed er Tertnes ute av sluttspillet.

Men mens det var lite som stemte i onsdagens hjemmekamp der resultatet ble 21-26, var det et langt tøffere og tent Tertnes-lag som hadde bestemt seg for å ikke gi seg.

Bergens Tidende skriver dette om kampen:
«Byåsen startet best og ledet 6–3 etter ti minutter. Men i løpet av de neste fire minuttene viste Tertnes at de ikke må undervurderes. Bergenserne snudde stillingen til 7–6 i sin favør. Derfra fikk spillerne blod på tann og øynet åpenbart et håp om å kunne dra det hele i land mot alle odds. Med ti minutter igjen av 1. omgang ledet nemlig Tertnes 10–6.

Byåsen klarte derimot å hente seg inn igjen, og lagene gikk til pause på stillingen 13–12 til hjemmelaget. Etter pause var det jevnt mellom lagene helt frem til midtveis i omgangen. Da stakk Tertnes litt fra og ledet 22–20. Byåsen-spillerne virket en periode stresset over at Tertnes på ny var gått opp i ledelsen, men klarte å hente seg inn igjen. Tertnes fortsatte å holde på ledelsen ut kampen, og det hele endte til slutt 30–29 til Tertnes. Dermed klarte de blåkledde endelig å få bukt med Byåsen-spøkelset og vant for første gang på de seks kampene lagene har spilt mot hverandre denne sesongen.

– Jeg er fornøyd med veldig mye i dag. Vi hadde et ordentlig bra angrepsspill og kontringsspill. Vi spilte oss frem til veldig mange sjanser, de 30 vi satt, men også rundt 10 solide sjanser som vi bommet på. Dette var en av våre bedre kamper denne sesongen angrepsmessig, skryter Johannessen.»