Sesongoppsummering fra Tore Johannessen – Tertnes

Sesongoppsummering fra Tore Johannessen

Sesongen 2016/17 er over for Tertnes og med 2 uker siden sist kamp, har Tore fått muligheten til å evaluere og oppsummere sesongen for klubben.

Sesongen 2016/2017 er historie, og det er tid for oppsummering. Prestasjonene, både som lag og individuelt hos spillerne, har gitt oss store svingninger i hvordan vi har fremstått på banen. Likevel er det én spiller som har prestert på jevnt, høyt nivå stort sett hele sesongen.

I seriestarten borte mot nyopprykkede Gjerpen fikk vi med oss begge poengene hjem til Bergen etter en kontrollert seier. Ellers ga høstsesongen i Haukelandshallen oss mange jevne kamper med stor underholdningsverdi for vårt trofaste publikum. Et solid og trygt kollektivt forsvarsspill sammen med Marie, som spilte opp mot sitt beste hele høsten. Dessverre var marginene litt imot oss og poengfangsten ikke slik vi kunne ønske.

Høydepunktet i årets sesong var utvilsomt NM-finalen mot Larvik. Etter å ha beseiret Volda, Stabæk, Rælingen og Sola på veien, var vi klar for romjulsfest i Oslo Spektrum mot Norges suverent beste lag. Seriekampen mot Larvik noen uker i forveien var jevn til få minutter før slutt, så vi hadde tro på at det var mulig å utfordre storfavoritten. Og jevnt ble det igjen. Årets beste prestasjon fra vår side i forsvarsspillet og en strålende opplagt Kjerstin, ga oss overtaket og 2-målsledelse med få minutter igjen av kampen. Dessverre holdt det ikke helt inn, til stor skuffelse hos spillere og trenere.

Januar måned var en tung periode for oss, og i ettertid ser vi at det delvis skyldes en utladning etter NM-finalen. Med to seire på fire kamper, hjemmetap mot Sola og Gjerpen, var vi på etterskudd mtp egen målsetting. Verre enn tapte poeng var at prestasjonen vår i denne perioden var svak. Manglende rytme i angrepsspillet, mye bom på klare sjanser og heller ikke bakover var vi opp mot nivået vårt fra tidligere i sesongen. Forbedringen var likevel ikke langt unna…

Allerede i neste kamp, borte mot sølvmedaljørene Vipers i Kristiansand, viste vi klar forbedring. Spillemessig og viljen til å vinne duellene, vi var på vei tilbake. Siste del av sesongen har vi vært i fin utvikling. Samhandlingen mellom bakspillere og linjespiller er langt bedre, og vi har også fått mer tempo i kontringsspillet. Til slutt manglet vi ett poeng på å innfri vår egen målsetting om å være blant de fem beste i GRUNDIGligaen.

I sluttspillet, som i europacupen, ble Byåsen for sterke over to kamper. Kontrastene i disse kampene gir egentlig et riktig bilde av sesongen som nettopp er avsluttet. Variasjonene fra 6-måls tap i en meget svak hjemmekamp, til seier og årsbeste angrepsmessig bare fire dager senere i Trondheim. Dermed exit i kvartfinalen for denne gang.

Som nevnt er det én spiller som har prestert jevnt godt hele sesongen. Birgitte har endelig fått en sesong uten skadeavbrekk og har vært i fin utvikling. Tøffere i duellspillet, forbedring i distanseskudd og skaper mye i spillet vårt. Med flest scoringer og flest assist har hun vært vår beste spiller gjennom en hel sesong.

Til slutt en takk til dere som stiller opp for oss i Haukelandshallen hver eneste gang. Både til publikum, dugnadsgjengen og alle andre gir oss en ramme rundt kampene som vi setter stor pris på. Etter et par ukers pause nå, er vi snart i gang med forberedelser til ny sesong. Håper vi sees igjen til høsten!

Tore