Østeuropeisk motstand for Tertnes i europacupen – Tertnes

Østeuropeisk motstand for Tertnes i europacupen

Etter å ha blitt nr. 2 i cupen, er Tertnes en av de norske klubbene som får være med ut i Europa i sesongen 2017/18. Og som i fjor er vi med i Women's EHF Cup.

Etter at rundeseedingen var satt opp tidligere i sommer, ble det klart at Tertnes får walkover til 2. kvalifiseringsrunde. Her vil vi møte vinneren av DHC Slavia Praha og HC BNTU-BelAZ Minsk som spiller mot hverandre i dobbeltoppgjør i september. Vi vil først få bortekamp helgen 14. og 15. oktober, mens hjemmekampen blir spilt i Bergen 21. og 22. oktober.

Spillsystemet for EHF-cupen ble lagt om i fjor. Det spilles først 3 runder med kvalifiseringskamper i høst, deretter vil puljer à 4 lag spille mot hverandre i dobbel serie. De to beste i hver pulje går videre til kvartfinaler som spilles som hjemme-/borteoppgjør.

Det ble en «maratontrekning» i Wien i dag. 4 turneringer (2 for menn og 2 for kvinner) fordelt på 8 runder og mer enn 100 kamper, ble trukket. Hvor langt Tertnes kan gå, er vanskelig å si, men vi har forhåpninger om avansement etter 2. kvalifiseringsrunde. Tore Johannessen sier dette om trekningen:

– Sportslig unngikk vi de tøffeste motstanderne. HC BNTU-BelAZ Minsk spilte vi mot i Champion League-kvalifisering i Trondheim i 2013; da vant vi etter straffekastkonkurranse. Nivået til Skavia Praha kjenner v ikke helt, men totalt sett ser vi positivt på avansement.