God start for arrangørklubbene – Tertnes

God start for arrangørklubbene

Første dag av LERØY Elitecup er over, og det ble en god start for de lokale lagene. I første kamp for kvelden ble det 3-målsseier for Fana mot Oppsal, mens Tertnes vant med ett mål over Sola.

Fana-Oppsal 31-28 (15-15)
Målscorere Fana:
Emilie Hovden 7 (1), Andrea Solstad 5, Karoline Fantoft 5 (2), Celine Solstad 4 (1), Nejira Skrbo 3, Juliane Moberg 3, Lene Kausland 2, Kristine Gudbrandsen 1, Victoria Solstad 1.
Beste spiller: Andrea Solstad

Målscorere Oppsal:
Marte Røkke 5 (1), Martine Welfler 4, Eira Aune 4, Tina Magnus 4, Anna Huse 3, Marianne Gabrielsen 3, Kaja Rognlan 3, Rebecca Stenheim 1, Caroline Borg 1.
Beste spiller: Marte Røkke

Catharina Skorpen Furnes (assistenttrener Fana):
– Vi gikk inn i kampen med fokus på aggressivitet i forsvarsspillet, og dette synes vi at vi får til i store deler av kampen. Angrepsspillet ser i perioder veldig bra ut og vi får til det vi har trent på. Vi bommer en god del i perioden hvor vi slipper Oppsal inn i kampen igjen, men viser oss sterke mot slutten og vinner kampen med tre mål.

Børge Brown (hovedtrener Oppsal):
– Godt å være i gang igjen med kamper. I dag møter vi et velspillende Fana lag. Vi er langt unna ønsket nivå i duellspillet i etablert forsvar og det blir til slutt tap.

Tertnes-Sola 31-30 (12-18)
Målscorere Tertnes:
Celine Sivertsen 7 (1), Vilde Ingeborg Johansen 6, Thea Stankiewicz 5, Madeleine Hilby 4, Tina Abdulla 3, Bodil Sørheim 3, Malene Sælensminde Bergset 2, Julie Lygren 1.
Beste spiller: Celine Sivertsen

Målscorere Sola:
Tonje Nøstvold 10 (3), Kristiane Knutsen 5, Camilla Herrem 5, Anna Bjørke Kallestad 4, Elisa Christensen 2, Oda Aasheim 1, Alicja Lucyna Zacharska 1, Eline Osland 1, Hege Holgersen Danielsen 1.
Beste spiller: Tonje Nøstvold

Julie Lygren og Tina Abdulla (Tertnes):
– Første kamp i LERØY Elitecup er ferdigspilt og vi vinner med ett, etter å ha ligget under med seks mål til pause. Vi sliter med å komme inn i kampen i fra start og lar Sola komme altfor lett til. I pausen blir vi enige om å heve forsvarsspillet flere hakk og klinke til i dueller. Vi får ikke dette helt til de første 15 minuttene av omgangen, men etterhvert viser laget seg fra enn annen side og kampen utvikler seg etterhvert til å bli jevn.

Vi vinner dueller og får noen enkle mål, og i omgangens 27. minutt går vi opp i ledelsen for første gang i kampen. Det at vi er villige til å ta duellene og kjempe for hver ball, gjør at vi klarer å snu kampen fra å ligge under 12-18 ved pause, til å vinne kampen 31-30. Vi står frem som et lag og kjemper for hverandre, og det vi tar med oss fra kampen i dag er at en håndballkamp ikke er over før det er spilt 60 minutter, i tillegg til den intensiteten og innsatsen vi viser både på benken og på banen den siste halvdelen av 2. omgang.

Takk til alle som kom og heiet på oss i dag, vi håper å se alle igjen lørdag når vi møter Fana i et skikkelig nabooppgjør!💙💙

Kampprogram lørdag:
Sola-Oppsal kl. 15:00
Fana-Tertnes kl. 17:00

Kampprogram søndag:
Tertnes-Oppsal kl. 11:00
Fana-Sola kl. 13:00

Foto: Svein Ove Bøe (toppbilde) og Tertnes (flere bilder og video på facebook)