Suksess for LERØY Elitecup – Tertnes

Suksess for LERØY Elitecup

Det som først var planlagt som "ordinære" treningskamper mellom fire lag, ble i helgen avviklet som LERØY Elitecup i Slåtthaughallen. Og publikumsoppmøtet til kampene viser at interessen for å følge topplagene også i oppkjøringsfasen til ny sesong, absolutt er tilstede.

De fire lagene hadde én kamp pr dag og resultatene ble følgende:

Fana-Oppsal 31-28
Tertnes-Sola 31-30
Oppsal-Sola 26-28
Fana-Tertnes 20-30
Tertnes-Oppsal 27-28
Sola-Fana 29-27

I de fleste turneringene som avvikles i denne perioden, er det normalt kortere spilletid pr. kamp, men flere kamper pr. dag. Med full spilletid og én kamp pr dag fikk lagene bedre mulighet for å forberede seg som til en vanlig kamp, noe vi mente ville gi best utbytte.

De to gjestende lags trenere er fornøyde med helgens opplegg:

– Vi valgte dette tilbudet da vi fikk mulighet for én kamp pr dag og trening i tillegg, sier Sola-trener Knut Ove Joa. Vi har hatt et godt opphold hvor vi både har fått mye ut av trening, spill og samhold i gruppen, og vi har fått testet mange spillere og momenter i spillet. Generelt var det et godt setup som vi har fått mye utbytte av.

Oppsal-trener Børge Brown sier følgende:
– Vi har hatt stort utbytte av turneringen mot Fana, Sola og Tertnes. Det beste med turneringen var at det var én kamp hver dag og at det var full spilletid i hver kamp. Når det var satt opp på denne måten var det gode muligheter for å få flere spillere i gang, og til å jobbe med å spille inn flere konstellasjoner. Vi er veldig godt fornøyd med LERØY Elitecup, og ønsker å takke Fana og Tertnes for en god turnering og en fin treningsuke.

Også hjemmelagenes trenere var fornøyde med utbytte av helgen:
– Vi fikk spille tre kamper mot elitelag der vi måtte være på topp hver kamp for å henge med, sier Fana-trener Erlend Lyssand. – Jentene stod likevel ikke med luen i hånden og jeg synes vi hadde god stigning i spillet vårt på kort tid. Vi fikk brukt hele troppen og vi fikk øvd på det vi skal bruke utover sesongen. Dessuten fikk vi noen svar på hva vi skal jobbe videre med. De neste ukene vil det bli fokus på å få mer variasjon i angrepsspillet, i tillegg ser vi at vi må bli mer kyniske i avgjørende faser av spillet.

Til sist noen ord fra vår egen trener:
– Lerøy Elitecup var en suksess både for spillere og andre håndballinteresserte. Publikumsoppmøtet i Slåtthaughallen disse tre dagene viser at det er stor interesse for å følge topplagene i sesongoppkjøringen. Helgens kamper mot Sola, Fana og Oppsal har tatt oss noen steg videre i forberedelsene til seriestart. Vi har jobbet med detaljer i angrepsspillet og er fornøyd med mye av det vi har prestert. Selvsagt er det fortsatt ting å rette på, og da kanskje spesielt i forsvarsspillet. Vilde og Thea er nye i midtforsvaret denne sesongen og vi trenger litt ekstra fokus på samhandling den nærmeste tiden. Samtidig ser vi at de gode periodene er lengre enn for et par uker siden. Fortsatt er det tre uker til seriestarten borte mot Stabæk. Vi vil jobbe videre med detaljer i spillet vårt og er klare til å kjempe om poengene 3. september.

Alt i alt en positiv opplevelse for alle involverte, og med dette som utgangspunkt, vil Fana og Tertnes
se på mulighetene for å etablere dette som et fast årlig innslag i sesongoppkjøringen, og kanskje også utvide med antall lag.

Foto: Einar Kvalheim