Hviterussisk motstand for Tertnes i e-cupen – Tertnes

Hviterussisk motstand for Tertnes i e-cupen

Etter helgens kvalifiseringskamper til europacupen, er det nå klart at Tertnes møter BNTU-BelAZ Minsk Reg. fra Hviterussland.

Tertnes er denne sesongen direkte kvalifisert til 2. runde i Women’s EHF Cup, og etter trekningen i juli var det klart at vi skulle møte vinneren av 1. runde-oppgjøret mellom BNTU-BelAZ Minsk Reg. og tsjekkiske DHC Slavia Praha. Kampene i denne runden ble spilt i Praha lørdag og søndag sist helg. Det ble to jevne kamper med følgende resultat:

BNTU-BelAZ Minsk Reg. – DHC Slavia Praha 24-24
DHC Slavia Praha – BNTU-BelAZ Minsk Reg. 24-25

Dermed blir det hviterussisk motstand for Tertnes. Etter oppsettet spilles første kamp i Minsk helgen 14.-15. oktober, mens returoppgjøret går i Haukelandshallen søndag 22. oktober (med forbehold om endringer).

Selv om hviterussisk håndball kan synes fremmed og Minsk er lite kjent som klubblag i Europa, har Tertnes faktisk spilt mot hviterusserne en gang tidligere. Dette skjedde i sesongen 2013/14 da lagene møttes i kvaiifisering til Champions League; kampen endte da med 3-målsseier til Tertnes.

Mer informasjon og bekreftelse av kamptidspunkter vil bli annonsert så snart dette er avtalt mellom de to klubbene.

Foto: BNTU-BelAZ Minsk Reg.