En kamp vi ikke glemmer – Tertnes

En kamp vi ikke glemmer

Ha oss unnskyldt, folkens! Men med en seiersrus som ikke helt vil forsvinne selv et døgn etterpå, er det vanskelig å unngå og ta store ord i bruk i vår omtale av kampen mot Vipers. For onsdagens seier var en håndballbragd som vi som var tilstede, sent vil glemme!

Vel har ikke Tertnes det stjernegalleriet Vipers kan vise til, og med Malene syk og Tina halvskadet, i tillegg til Kjerstin og Julie langtidsskadet, stilte Tertnes til kamp om mulig enda mer redusert enn vanlig.

Men dette lot ikke til å stoppe Tertnes-jentene. Riktignok ble det en litt tung start bakover, og Vipers kom altfor lett til. Men selv om det ble brent flere 100%-sjanser og Vipers på den måten kunne dra i fra, viste Tertnes at det var mer enn nok av muligheter til å henge med i kampen.

Og gradvis kjempet jentene seg inn igjen i kampen. Marie begynte å plukke baller bakerst, og jentene klarte etterhvert å overliste Sakura Hauge i Vipers-målet, sånn at de 3 målene en lå bak ved pause, ikke var avskrekkende. Selv om det skulle ta litt tid før en kom ajour med Vipers, ble 2. omgang en oppvisning av underholdende angrepsspill og et Tertnes-lag som sto sammen og virkelig kjempet for hverandre i forsvar.

Og da Vipers på stillingen 25-24 til Tertnes, og med 15 sekunder igjen av kampen, tar timeout og spillerne deretter venter på at spillet på nytt skal blåses i gang, var det en gåsehud-følelse å oppleve hjemmepublikummet gi sin støtte til Tertnes-jentene gjennom taktfast klapping og heiarop. Utligningen kommer, men en ureglementær manøver av Vipers-spiller Kristine Lunde-Borgersen da Tertnes løper frem for å ta avkast, ender det med rødt kort til Lunde-Borgersen og straffe til Tertnes i kampens siste sekund (den andre straffen i løpet av det siste halvminuttet). Igjen er det Celine som setter ballen sikkert i mål fra straffemerket, og Tertnes kan, sammen med et ellevilt hjemmepublikum, juble for seieren.

Vilde blir toppscorer for Tertnes med 7 mål, og selv om hver og en av Tertnes-spillerne i denne kampen var gode nok til å kunne bli kåret til banens beste, var det fullt fortjent at det var kaptein Celine som fikk premien, en DAB+ radio gitt av kampsponsor NorgesEnergi.

Takk for underholdningen, jenter, og ikke minst takk til publikum; velkommen igjen! 🙂

KAMPFAKTA
Tertnes – Vipers Kristiansand 26-25 (12-15)
Eliteserien håndball, kvinner. Haukelandshallen. 781 tilskuere.
Dommere: Eskil Braseth og Leif André Sundet.
Tertnes: Marie Davidsen, Celine Sivertsen 6, Vilde Ingeborg Johansen 7, Bodil
Sørheim 5, Mina Mjærum, Madeleine Hilby 2, Caroline Aar Jakobsen, Tina Abdula 2,
Thea Stankiewicz 4, Martine Kjellerød.
Toppscorer Vipers: Emilie Hegh Arntzen og Linn Jørum Sulland, begge 5.
Utvisninger: Tertnes 1 x 2 min. Vipers 2 x 2 min.
Rødt kort: Kristine Lunde-Borgersen.

Foto: Svein Ove Bøe