Tap mot Storhamar, e-cup neste – Tertnes

Tap mot Storhamar, e-cup neste

Etter seieren mot Vipers forrige uke, møtte Tertnes nok et topplag, denne gang på bortebane. I en kamp der Tertnes spillemessig er helt på høyde med serieleder Storhamar, ble det for mange bomskudd, og vi taper til slutt 26-23. Men tapet må vi raskt legge bak oss, for til helgen venter to kamper mot det hviterussiske laget BNTU-BelAZ.

Foruten Vipers og Larvik som spiller Champions League, er Glassverket, Byåsen og Tertnes blitt tildelt plasser i kvalifiseringsrundene til EHF-cupen Denne europacup-turneringen består av 3 kvalifiseringsrunder i høst, deretter er lagene som kommer seg gjennom kvalifiseringsrundene klare for EHF-cupens gruppespill i januar og februar. Deretter avgjøres kvart- og semifinale, samt finale, med hjemme-/borteoppgjør som i kvalifiseringsrundene.

Mens Tertnes fikk walkover i første kvalifiseringsrunde pga. seeding, spilte BNTU mot det tjekkiske laget DHC Slavia Praha. Dette endte med ettmålsseier i første kamp, og deretter uavgjort i returoppgjøret, slik at hviterusserne nå er klare for 2. kvalifiseringsrunde.

Normalt skulle begge lag hatt hver sin hjemmekamp, men i dette tilfellet har lagene blitt enige om å spille begge kampene i Bergen, noe som blir noe rimeligere, samt at en sparer egne spillere for belastningen av en lang reise.

Å møte lag fra Øst-Europa er alltid spennende, og kampene mot laget fra Minsk er ikke noe unntak. Man vet aldri hva man møter, men det er også noe av det som gjør det attraktivt å spille europacup; en får møte lag og spillere med en helt annen spillestil, noe som er god læring og som er en viktig utviklingsarena for spillerne våre.

Vi gleder oss til helgens kamper, og vi minner om at også til disse kampene kan billetter forhåndkjøpes på Ticketco slik at en sparer tid og penger. Enten kjøper en billett til enkeltkampene, eller kan en kjøpe fellesbillett til begge kamper, da med ytterligere 20% rabatt. Men husk at fellesbilletten kun kan kjøpes på nett via Ticketco.

Begge kampene spilles i Haukelandshallen; lørdag kl. 18:15 og søndag kl. 18:00. Søndagskampen vises på HandballTV.