Ettmålstap etter thrilleravslutning – Tertnes

Ettmålstap etter thrilleravslutning

I det som ble en thrilleravslutning, ble det et surt ettmålstap mot Larvik søndag kveld.

1. omgangen gikk slett ikke etter planen for Tertnes. Forsvarsspillet satt ikke, og Larvik-spillerne kom altfor lett til. Spesielt fikk bakspillerne til Larvik mye rom å skyte på, og Tertnes kom raskt bakpå. Likevel var det mye positivt å se i Tertnes-angrepet, og med stillingen 13-17 til bortelaget ved pause, satt en likevel med følelsen at dette var en ledelse som kunne innhentes.

Men selv om forsvarsspillet ble løftet flere hakk etter hvilen, og en kom til mange gode sjanser fremover, lå Larvik stadig foran. Men flere overtallsperioder ble utnyttet godt, og også i undertall kom Tertnes til scoringer. Jentene våre ga seg aldri, og sakte, men sikkert ble forspranget innhentet, og de siste ti minuttene av kampen ble svært jevnspilte og spennende. Med kun halvannet minutt igjen av kampen utlikner Tertnes til 28-28 ved Bodil Sørheim, men Larvik svarer umiddelbart, og går opp i 28-29. Tertnes har så tre «matchballer» og mulighet for å utlikne på ny, men Larvik står i mot presset, og kampen blåses av uten flere scoringer.

Naturlig nok var Tertnes-spillerne svært skuffet; det var ingen tvil om at de var spillemessig fullt på høyde med Larvik, og det tar nok noen dager å riste av seg denne skuffelsen. Samtidig bør dette gi selvtillit inn mot de siste kampene (Glassverket hjemme, og Sola og Byåsen borte), men først er det noen ukers kamppause med landslagssamlinger og påske.

Thea Stankiewicz ble kåret til banens beste spiller, mens Celine Sivertsen ble toppscorer for Tertnes med 7 mål (5 på straffe).

Tertnes-Larvik 28–29 (13–17)

Tertnes: Marie Davidsen, Josefine Gundersen Lien – Bodil Sørheim 5 mål, Celine Sivertsen 7, Vilde Ingeborg Johansen 3, Mina Mjærum 2, Madeleine Hilby 2, Caroline Aar Jakobsen 3, Malene Bergset 3, Tina Abdulla, Thea Stankiewicz 3, Karoline Fantoft.
Toppscorer Larvik: Maria Hjertner og Emilie Christensen, 6 mål.
Utvisninger: Tertnes: 4×2 minutter. Larvik: 4×2 minutter.