10-målsseier mot tabelljumbo – Tertnes

10-målsseier mot tabelljumbo

Det var aldri tvil om seieren mot Glassverket i Haukelandshallen onsdag kveld. Celine Sivertsen slo an tonen med en suser allerede i første Tertnes-angrep. og vi dro raskt i fra.

Tertnes spilte seg til mange gode sjanser, feilene var få og bakerst plukket Marie Davidsen svært mange av skuddene som kom. Jentene virket fulle av selvtillit, og målkontoen økte utover omgangen slik at stillingen ved pause var 18-6.

2. omgangen startet som 1. omgang sluttet, og ledelsen økte til 16 mål på det meste. Men på et tidspunkt satte Tertnes bremsene på og konsentrasjonen falt. Glassverket-jentene utnyttet at det ble mer rom og mindre press, og reduserte ledelsen. Likevel var det aldri fare på ferde, og selv om trenerteamet nok ikke var helt fornøyde med hvordan 2. omgang utviklet seg, var det mye positivt å ta med seg inn mot aller siste seriekamp. Sluttresultatet ble 31-21 til Tertnes, men langt tøffere motstand er å forvente i Trondheim om en uke når en møter Byåsen i siste avgjørende kamp. Laget som vinner kampen vil ende på 4. plass, mens det tapende laget vil ta 5. plassen.

Men uansett er vi klare for kvartfinale i sluttspillet, og oppgjøret som spilles best av to kamper, skal avvikles onsdag 25. og søndag 29. april. Vi vet ennå ikke hvilken av datoene det blir hjemmekamp for Tertnes; det avgjøres først torsdag 19. april, etter siste seriekamp.

Toppscorer for Tertnes mot Glassverket ble Celine Sivertsen, mens Madeleine Hilby ble kåret til banens beste. Det er forøvrig verdt å merke seg at alle Tertnes’ utespillere kom på scoringslisten i dag, med unntak av Malene Bergset som kun spilte forsvar pga. en trøblete skulder. I tillegg var det positivt å få Julie Lygren tilbake etter skade.