Serieavslutning og kampen om 4. plassen – Tertnes

Serieavslutning og kampen om 4. plassen

Det er kampen om 4. plassen som avgjøres når Tertnes-jentene møter Byåsen i aller siste seriekamp i Trondheim i kveld.

Begge lag har 26 poeng på hhv. 4. og 5. plass, men Byåsen er foran på innbyrdes oppgjør, etter at trønderne vant 20-21 i Haukelandshallen i januar. Det betyr at om kveldens kamp skulle ende uavgjort eller med hjemmeseier, beholder Byåsen 4. plassen og Tertnes havner på 5. Så kun seier er godt nok for Tertnes-jentene i sesongens siste ordinære kamp.

Men Byåsen er en tøff motstander med flere landslagsspillere. Spesielt er de kontringssterke, i tillegg har de mange gode distanseskyttere. Det blir ofte tette og jevne kamper i møtene med Byåsen, slik som i forrige kamp, men Tertnes er forberedt på tøff fight hele veien.

Utfallet av kveldens kamp er også avgjørende for utgangspunktet for sluttspillet. Havner vi på 4. plass er vi blant de fire lagene som får velge motstander blant lagene på 5.-8. plass, mens blir vi nr. 5, er vi blant lagene som velges. Men i realiteten kan utfallet for Tertnes bli det samme, da det er lite sannsynlig at lagene på 1.-3. plass (som får velge motstander først) vil velge nr. 5, dermed er det nr. 4 som trolig står igjen med nr. 5. Med dette resonnementet er vårt tips at Tertnes og Byåsen møtes i kvartfinalen, som spilles som hjemme/borte-oppgjør 25. og 29. april.

Les mer om kampen i BA her.

Når det gjelder den øvrige tabellsituasjonen innen de siste seriekampene spilles i kveld, er Vipers allerede klar som seriemester. Vi er imponerte over hva sørlendingene har fått til, og vi gratulerer med å være det første laget som på 14 år har klart å vippe Larvik av tronen. Og om de ikke går på en smell mot Sola i siste kamp, vil Tertnes være det eneste laget som slo Vipers denne sesongen! 🙂 På de neste plassene gjør Larvik og Storhamar opp kampen om sølv og bronse i kveld, og selv om kampen er helt åpen, har Larvik et lite overtak siden de ligger foran med ett poeng.

Blant de andre lagene som kjemper om å komme med i sluttspillet, er Fredrikstad allerede klar på 6. plassen, mens det er tre lag med poenglikhet som kjemper om de to siste sluttspillplassene. I og med at Molde og Oppsal møter hvert sitt «nedrykkslag» (hhv. Stabæk og Glassverket), er det Gjerpen som på papiret har den tøffeste oppgaven mot Fredrikstad. Likevel kan det fort skje at alle tre lag vinner sine kamper i kveld, og i såfall blir det Molde og Gjerpen som stikker av med de to siste plassene i sluttspillet.

I bunnen er det som nevnt klart at Stabæk og Glassverket rykker ned, mens hardtsatsende Sola noe overraskende må ut i kvalifiseringskamp (mot Rælingen) for å kunne beholde plassen i eliteserien.

Alle kampene i kveld starter kl. 18:30, og kan følges på HandballTV, i tillegg sendes Larvik-Storhamar på TV2 Sportskanalen fra samme tid.

Foto: John Vint