Fortsatt muligheter for semifinale – Tertnes

Fortsatt muligheter for semifinale

Tross 2-målstap hjemme i den første kvartfinalekampen mot Storhamar, er det fortsatt muligheter for avansement til semifinalen.

I det som ble en særdeles tett og spennende kvartfinalekamp, startet det med høyt tempo fra begge lag. De første 10 minuttene var helt jevne, frem til stillingen 6-6. Da grep Tertnes initiativet og dro i fra, men var aldri mer enn 3 mål foran. Jentene kjempet godt i forsvar og jaget Storhamar i ryggen hver eneste gang ballen ble gjenvunnet, og fremover var det god skyting med høy uttellingsprosent. Til pause ledet Tertnes 18-16.

Men det var Storhamar som startet 2. omgangen best, for da Tertnes kun scoret 2 mål de første 10 minuttene, benyttet hamarsingene muligheten og gikk opp i ledelsen 20-21. Da tok Tore Johannessen timeout, og Tertnes-spillerne responderte umiddelbart og var tilbake i en 2-målsledelse, 23-21, ved halvspilt omgang.

Men Storhamar ville ikke gi seg og tettet fort den lille luken. Små marginer avgjorde de siste munuttene av kampen, og dessverre vippet det ikke vår vei. Da Celine Sivertsen scoret på straffe og reduserte til 28-29 med et halvt minutt igjen av kampen, tente det et lite håp om uavgjortresultat, men i stedet var det Storhamar som fikk den siste avslutningen og økte til 28-30 sekunder før kampen ble blåst av.

Alt i alt var dette en meget god kamp av Tertnes-jentene, og selv om intensiteten synker noe i 2. omgang, gjennomfører laget en svært god taktisk kamp. Nå krysser vi fingrene for at de små feilene kan lukes ut foran returoppgjøret på Hamar på søndag, og at jentene kan stå enda litt tettere i forsvar og være enda litt tøffere i duellene. For tross tap til slutt, er det svært mye bra å ta med seg fra kampen.

Vilde Ingeborg Johansen ble kåret til banens beste, mens Celine ble vår toppscorer med 10 mål (5 på straffe).

Tertnes-Storhamar 28-30 (18-16)
Sluttspill kvartfinale (1/2)
Haukelandshallen
Dommere: Marius Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge
Tertnes: Marie Davidsen, Bodil Sørheim 3, Celine Sivertsen 10 (5 str.), Julie Lygren 4, Vilde Ingeborg Johansen 4, Mina Emilie Mjærum, Madeleine Hilby 1, Caroline Aar Jakobsen 1, Malene Bergset, Tina Abdulla, Thea Stankiewicz 5, Karoline Fantoft
Toppscorer Storhamar: Betina Riegelhuth 11 (2 str.)
Utvisninger: Tertnes 2×2 og Storhamar 4×2

Returkampen spilles i Boligpartner Arena på søndag kl. 17:00 og den kan følges på HandballTV. Ved seier til Tertnes på søndag skilles lagene etter følgende reglement:
1. Målforskjell
2. Bortemål
3. Ekstraomganger og eventuelt 7m-kast (etter bestemmelsene i § 10 i Kamp og konkurransereglementet)