Stortalent fra Åsane til Tertnes – Tertnes

Stortalent fra Åsane til Tertnes

Det er nå klart at stortalentet Rikke Larsen Øyerhamn, tidligere Flaktveit-spiller som de tre siste årene har spilt i samarbeidsklubben Åsane, nå tar steget til eliteserien og blir Tertnes-spiller.

Rikke, som er 17 år, er en spiller vi kjenner godt. Hun har trent jevnlig med Tertnes det siste året, dessuten er Rikke elev ved Tertnes videregående skole i 2. klasse toppidrett med Tore Johannessen som trener i håndballfaget. Hun kommer inn som venstre kantspiller i Tertnes.

Tore uttaler følgende om overgangen:
«- Rikke har vist stor fremgang, spesielt de siste månedene. Denne uken fikk hun innkalling til u-landslaget, som forbereder seg til sommerens VM. Det blir spennende å følge Rikke når hun tar steget fra 2. divisjon med Åsane til spill i eliteserien.»

Selv sier Rikke:
«- Jeg er utrolig glad for å få muligheten til å bli en del av Tertnes Håndball Elite. Det siste året har jeg trent en del med laget og synes det er en fin gjeng med gode kvaliteter. Jeg tror at jeg kommer til å utvikle meg enda mer som håndballspiller, og gleder meg til nye og tøffe utfordringer.»

Rikkes trener i Åsane, Geir Krogvik, er glad for muligheten hun nå får, og berømmer det gode samarbeidet mellom klubbene på nordsiden av Eidsvågtunnelen:
«- Det har de siste årene vært jobbet godt i klubbene i nordre bydel, og det er med stor glede vi ser at samarbeidet mellom Åsane, Flaktveit og Knarvik nå bærer frukter. Målet for samarbeidet var å få på plass en solid treningskultur og på den måten kunne produsere spillere som ville kunne utvikle seg til elitespillere, først og fremst i Tertnes Håndball Elite. Når Flaktveit-jenten Rikke Larsen Øyerhamn nå tar steget fra 2. divisjon til Tertnes, er dette til stor glede og inspirasjon for lagvenninner, trenere og ledere i både Flaktveit og Åsane. Vi ønsker Rikke masse lykke til, og håper på sikt at flere kommer etter.»

Ikke siden Maria Torstad debuterte for Tertnes i 2009/10-sesongen, har vi hatt spillere som startet sin håndballkarriere i en av Åsane-klubbene, og vi synes derfor at det er ekstra kjekt å ønske Rikke velkommen til Tertnes!