Sesongoppsummering 2017/18 – Tertnes

Sesongoppsummering 2017/18

Med bare noen dager til sommerferie for Tertnesjentene, lar vi Tore Johannessen oppsummere 2017/18-sesongen, innen vi for fullt konsentrerer oss om kommende sesong.

Fasit etter sesongen var kvartfinale NM, tap i kvalifisering til EHF-cup, 5.plass i serien og ny kvartfinale i sluttspillet.

Sesongen var preget av variable prestasjoner. Det var nok litt som forventet når sentrale spillere ikke lenger var med videre, men vi hadde likevel håpet på litt mer stabilitet mot siste del av sesongen. Høydepunktet var utvilsomt ettmålsseieren i Haukelandshallen mot trippelmester Vipers, med scoring på straffe i siste sekund. Fantastisk stemning i hallen, og en prestasjon vi kanskje ikke trodde helt på selv mot Norges desidert beste lag. Solide, kontrollerte borteseire mot bl.a. Molde, Gjerpen og Fredrikstad, tar vi også med oss på plussiden.

I NM var det kvartfinale hjemme mot Larvik. En fartsfylt kamp med mye bra angrepsspill, som dessverre endte med et knepent tap. Kvalifiseringen til europacupen mot Belaz Minsk fra Hviterussland, der begge kampene ble spilt i Haukelandshallen, ble tette og spennende oppgjør, men dessverre ble det tap sammenlagt med minst mulig margin.

Målet vårt før sesongen var en plass blant de fem beste. Etter tap i siste seriekamp mot Byåsen, endte vi som nr 5, med 26 poeng. Dette ga oss sluttspillkvartfinaler mot Storhamar. Tross to gode kamper mot en tøff motstander, ble det to tap og dermed slutten på sesongen. Det betydde også farvel og takk til tre spillere som alle har gjort en flott innsats for Tertnes gjennom flere sesonger, nemlig Celine Sivertsen, Caroline Aar Jakobsen og Malene Sælensminde Bergset, og vi ønsker alle tre lykke til videre.

Vi takker også for støtten vi fikk gjennom sesongen 2017/18 fra våre samarbeidspartnere, publikum, dugnadsgjengen og alle som gjør en jobb for å gi oss best mulig forutsetninger for sportslige prestasjoner.