Tertnes-jenter med flagget på brystet – Tertnes

Tertnes-jenter med flagget på brystet

I løpet av sommeren vil det være flere Tertnes-spillere i landslagsaktivitet, i tillegg til at Tore Johannessen, som landslagstrener for de aller yngste landslagsjentene (født 2002), skal i gang med de første kampene for denne aldersgruppen.

Den første uken i juli tar Tore med seg jentelandslaget til Gøteborg og European Open. Motstandere for Norge er Italia, Polen, Sverige og Tsjekkia, og blant spillerne som er uttatt er det med to spillere fra vår samarbeidsklubb Fyllingen, samt en spiller fra Bergen HK.

Men allerede nå er de to Tertnes-nykommerne Rikke Larsen Øyerhamn og Hermine Motzfeldt Auberg i aksjon for Norge. Rikke spiller turnering med ulandslaget i Romania, men det store målet for sommeren er VM i Polen i august. Der skal Norge spille innledende kamper mot Russland, Japan, Kina, Nederland og Argentina.

På Hamar spiller Hermine nå Scandinavian Open (SOC) med juniorlandslaget, mens hovedmålet er VM i Debrecen (Ungarn) allerede i første del av juli. Norge er i pulje med Brasil, Elfenbenskysten, Montenegro, Portugal og Ungarn. Det var forventet at Thea Stankiewicz også skulle delta i SOC og VM for Sverige, men dessverre er Thea uaktuell for spill pga. skade. Men vi forventer at Thea igjen er med for Tertnes når andre del av oppkjøringen starter i slutten av juli.

Til sist er Vilde Ingeborg Johansen uttatt til samling med A-landslaget som drar til eksotiske Martinique der det skal trenes og i tillegg spilles treningskamper mot Frankrike i perioden 8.-19. juli. Vilde deltok forøvrig også på treningssamling med rekruttlandslaget ifm. Toppidrettsseminaret i Sandefjord 13.-17. juni.

Veldig kjekt er det å se at vi nå har flere spillere som er aktuelle for landslagsspill og vi ønsker hver og en lykke til!