Tredjeplass i Skjærgårdslekene – Tertnes

Tredjeplass i Skjærgårdslekene

Fasit etter fire kamper i Skjærgårdslekene i helgen er 3 seire og 1 tap, noe som til slutt ga 3. plass i turneringen. Alt i alt fire kamper med nyttig trening på vei mot seriestart.

Det blir en tøff start i første kamp mot det svenske eliteserielaget Skuru IF. Vi henger ikke sammen i forsvarsspillet, det blir for store avstander og vi treffer ikke med timingen i taklinger og aksjoner. Selv om det bedrer seg noe utover kampen, blir det likevel 10-målstap, 16-26.

I de to neste kampene i puljespillet ser vi stadig forbedringer, og vi får spillet til å fungere i lengre perioder. Begge kamper ender med seier, hhv. 24-21 over Oppsal og 22-16 over Flint. Dette gir 2. plass i puljen og spill om 3. plassen mot Fredrikstad.

Kampen mot Fredrikstad blir vår beste denne helgen. Vi står solid bakover og får prøvd ulike forsvarsformasjoner. Der er tøffhet i duellspillet og mye energi i laget, i tillegg til mye bedre rytme i angrepsspillet enn det vi presterer i de andre kampene. Vi får tidlig kontroll på kampen og leder 11-6 til pause. På det meste leder vi med 8 mål, men når Fredrikstad spiller 7 mot 6-spill i store deler av 2. omgang, blir vi litt mer passive i forsvarspresset. Til slutt vinner vi kampen 23-17 og blir da nr. 3, mens Skuru blir vinner av årets turnering etter 27-16 seier mot Gjerpen i finalen.

For flere resultater i Skjærgårdslekene 2018, sjekk turneringens hjemmeside her.

Som forventet har det vært noe variable prestasjoner i helgens kamper, og i angrep har vi fortsatt litt igjen før timingen sitter. Flere nye spillere skal finne sin plass i spillet vårt og dette tar tid. Men det er veldig bra i gode perioder, og målet er å stabilisere oss opp mot det nivået.

Neste mulighet for kamptrening blir i Lerøy Elitecup kommende helg. Dette er vår egen treningsturnering som vi arrangerer sammen med Fana. Foruten Tertnes og Fana deltar Sola og TIF Viking i turneringen, som starter i Fana Arena fredag 17. august kl. 17:00.