Rikke i ungdoms-VM – Tertnes

Rikke i ungdoms-VM

Tertnes måtte klare seg uten Rikke Larsen Øyerhamn i Skjærgårdslekene. Hun har nemlig vært i Polen den siste halvannen uken og spilt ungdoms-VM for Norge. Etter seier for Norge i 4 av 5 kamper i gruppespillet, ble Russland til slutt for sterke slik at de norske jentene ble nr. 2 i puljen.

Rikke har kommet på scoringslisten i alle kampene, det samme har Fyllingen-spiller Henrikke Hauge Kjølholdt som er hospitant og trener fast med Tertnes. Her er resultatene fra gruppespillet:

Norge-Kina 36-25 (Rikke 3 mål og Henrikke 5 mål)
Nederland-Norge 25-34 (Rikke 2 mål og Henrikke 4 mål)
Norge-Argentina 39-12 (Rikke 3 mål og Henrikke 7 mål)
Japan-Norge 23-29 (Rikke 1 mål og Henrikke 3 mål)
Norge-Russland 28-34 (Rikke 1 mål og Henrikke 4 mål)

Norge ble altså nr. 2 i gruppe C, og var da klar for å møte Spania i 8-delsfinalen. Spania ble «kun» nr. 3 bak Sør-Korea og Frankrike i gruppe D, men det ble ingen lett kamp mot spanjolene. I en kamp som var preget av godt forsvars- og målvaktsspill på begge sider, lyktes ikke de norske jentene med sitt angrepsspill i denne kampen, og etter å ha ledet med 9-7 ved pause, ble det til slutt tap 18-20 etter en svært spennende avslutning på kampen. Denne gangen ble det 3 mål av Rikke og 4 av Henrikke.

I går, dagen før kampen mot Spania, fikk vi reisebrev fra Rikke:
«Jeg synes kampene har gått greit, og laget har spilt bra sammen. Men mot Russland var det dårlig bakover og det ble en stang ut-kamp.
Vi bor veldig bra på et fint hotell og vi får god og variert mat. På hotellet bor også Argentina, Russland, Kina, Frankrike, Japan og Nederland. Vi gjør masse kjekt utenom trening og kamper, blant annet har vi vært på shopping og vi har hatt karaoke-konkurranse.»

Men nå er altså kampen om medaljene over for Rikke og Norge, og laget må ta til takke med plasseringskampene. Likevel er denne type internasjonale kamper svært god læring for de unge spillerne, noe Rikke og de andre jentene tar med seg videre. For Tertnes som klubb er det stor stas å ha spillere representert på ulike landslag, og vi er stolte over at Rikke har markert seg såpass sterkt under mesterskapet. Gleder oss til å se hva den unge spilleren kan bidra med for Tertnes når seriespillet starter om en knapp måned! 🙂

Siste: Norge møter Kroatia i plasseringskamp torsdag kl. 14:00.


Her er Rikke sammen med de to andre bergensjentene på laget, Eva fra Gneist og Henrikke fra Fyllingen.