Lerøy Elitecup – dag 2 – Tertnes

Lerøy Elitecup – dag 2

På dag 2 av Lerøy Elitecup ble det ny seier, denne gangen mot Viking. Takk til Marianne fra Fana for et nytt kampreferat.

«Bergensoppgjør nr. 2 i Lerøy Elitecup, Viking mot Tertnes. To lag som har felles treningsarena og som helt sikkert kjenner hverandres «hemmeligheter». Tertnes har spillere som tidligere har spilt i den blå Viking-drakten, og Viking har spillere som tidligere har spilt i den æh – blå er det visst der og, Tertnes-drakten.

Viking starter angrepsspillet, får straffe, og Josefine i Tertnes-målet starter med redning. Nytt Viking-angrep og ny «Josse»-redning. Tertnes på sin side åpner med scoring i sitt første angrep. Viking utligner med en gang. Tertnes øker til 2-1, Viking følger på til 2-2. Og derimellom kontring fra Tertnes og flott redning fra Vikings målvakt, Mariell Cooper.

Det går raskt i angrep, ballen går til tider «styggfort» for oss vanlig dødelige på tribunen, Tertnes øker til 3-2, Viking svarer og det står 3-3. Det går ikke bare fort, men også med stor skuddkraft. Vikings målvakt reddet i utgangspunktet mål nr. 4, men farten var så høy at den gikk i mål likevel – om du kan si det slik. Etter ti minutter stod det 5-4 til Tertnes. Kontring til Tertnes, glimrende redning fra Viking, men Tertnes tok returen og laget målet, 6-4.

Tekniske feil på begge sider fører til mye løping og brudd i spillet, og ett og annet mål. Tertnes tok time-out etter drøyt halvspilt omgang, de ledet da 7-6. Tålmodig spilling, men med god fart, avslutning og scoring fra Tertnes. Og redusering fra Viking like etter på stillingen 8-7 til Tertens. Begge lags målvakter vartet opp med flere gode redninger, men med en utvisning og målvakt ute, så ledet Tertnes 11-8 med drøye 10 minutter igjen av omgangen. Og snart stod det 12-8 til Tertnes, før Viking reduserte til 12-9. På stillingen 13-9 til Tertnes tok Viking timeout for en liten justering. Det så ut til å hjelpe, for etter endt angrep hadde Viking redusert til 10-13. Det ble deretter 11-13, Tertnes tok ut målvakt og 2 1/2 minutt igjen av omgangen. Ny økning til 14-11, Tertnes fortsatte å ta ut målvakt og Viking reduserte til 12-14, før Tertnes nok en gang økte til 15-12. Og så gikk lagene til pause.

Viking åpner 2. omgang med scoring og redusering 15-13. Så nydelig redning fra Vikings målvakt, og ennå en, men gir retur og Tertnes kan fortsette i angrep en stund til. Etter noen fartsfylte angrep fra begge sider får Tertnes sin første scoring i 2. omgang, og så en til like etterpå. Og leder 17-13 etter drøye 5 minutters spill, for så å øke til 18-13, og i neste angrep øke til 19-13 etter flott innspill til strek. Straffe til Viking og redusering ti1 4-19. Tertnes svarer fort og kontant til 20-14 og 21-14, Viking tar timeout etter 8 1/2 minutter spilt av omgangen.

Viking reduserte til 21-15, 21-16 og 21-17 og Tertnes tok timeout. Så lang periode uten scoring før Tertnes fosset i angrep og økte til 22-17 etter en herlig dobbelfinte fra Mina. Redusering fra Viking til 22-18, før spillet vipper frem og tilbake til 20 minutter var spilt av omgangen. Straffe til Tertnes og økning til 25-20. Viking reduserte til 21-25 etter et langt og grundig angrep før Tertnes økte til 26-21 og Viking tok nok en timeout med knappe 6 minutter igjen av kampen. Etter to heller resultatløse minutter la Tertnes på til 27-21, 28-21 og 28-22, deretter en nydelig ball fra Josse til Julie som ga 29-22 til Tertnes, som også ble sluttresultat.

Denne gangen var det Madeleine Hilby som ble kåret til vår beste, mens Linn Gosse ble utropt til Vikings beste. I dagens andre kamp, mellom Fana og Sola, ble det overbevisende 30-26 seier til Fana.

Siste dag i Lerøy Elitecup byr på følgende kamper; velkommen til Fana Arena søndag:
Viking-Sola kl. 12:00
Fana-Tertnes kl. 14:00#