Vinner på en dårlig dag – Tertnes

Vinner på en dårlig dag

Det ble en særdeles dårlig start for Tertnes mot Gjerpen i søndagens kamp i Fana Arena. Men selv da Tertnes lå under 5-12 etter 18 min. av første omgang, hadde en følelsen av at det var kun små justeringer som skulle til for å kunne ta dette igjen, noe som skulle vise seg å være rett.

Men det var altså Gjerpen som kom best i gang. Mens forsvarsspillet har vært Tertnes sitt viktigste våpen hittil i år, ble det nå altfor stor avstand mellom spillerne i forsvar, manglende tøffhet i duellene og lite hjelp til keeperne. Når i tillegg lite stemte fremover med manglende rytme i angrepsspillet og dårlige avslutninger som ga bortelaget en rekke kontringsmuligheter, kunne Gjerpen ta grep om kampen og dra i fra. Det vekslet etterhvert på 5-7 målsledelse til Gjerpen, og Madeleines spredte scoringer enten fra straffemerket eller fra sin midtback-posisjon, var det eneste som skilte fra total rakning i denne perioden. Men når Marie våkner bakerst og får noen viktige redninger mot slutten av omgangen, samtidig som Hermine og Tina putter hver sine scoringer like før pausesignalet går, er vi «bare» 4 mål bak når lagene går til pause.

Vi fortsetter der vi slapp før hvilen, men det er først på stillingen 18-18 at vi er helt ajour, og etterhvert går forbi. Men selv om det resultatmessig fortsatt er jevnt resten av kampen, er det ingen tvil om at Tertnes er det beste laget, og vi vinner til slutt med to mål.

I ettertid vil dette først og fremst være en kamp Tertnes-jentene kan ta lærdom av. Samtidig må en kunne si at det er en styrke at en vinner også sånne kamper, og at en evner å heve seg og snu kampen på tross av at en havner så langt bak i 1. omgang.

Kampens toppscorer ble Madeleine, som helt fortjent også ble kåret til banens beste.

Tertnes – Gjerpen 26-24 (13-17)