Vilde i bruttotroppen til EM – Tertnes

Vilde i bruttotroppen til EM

Når landslagstrener Thorir Hergeirsson nå har annonsert den såkalte bruttotroppen til EM, er Tertnes-spiller Vilde Ingeborg Johansen med blant de 28 spillerne.

For Vilde, som hittil kun har 3 A-landslagskamper, er det en stor oppmuntring å komme med i bruttotroppen. Det beviser at hennes valg om å forlate benkesliting i Larvik til fordel for mye spilletid og nøkkelrolle som spiller i Tertnes, var det riktige for Vilde. Dette er da også hovedgrunnen til at utenlandske klubber har lagt merke til henne og at hun til sommeren tar steget videre til proffspill i Danmark (Herning-Ikast Håndbold).

Men nå handler det om en plass blant de 16 til europamesterskapet i Frankrike i desember, men det er meritterte navn Vilde skal kjempe mot når det gjelder de tre linjespillerplassene (Heidi Løke, Krai Brattset og Vilde Ingstad). Selv sier Vilde dette om at hennes navn er blant de 28 i bruttotroppen:

– Det er veldig gøy å bli tatt ut til en bruttotropp til et av verdens beste landslag – det betyr at jeg har gjort noe riktig! De tre andre linjespillerne har vært gode i sine klubblag i høst, så jeg blir ikke veldig overrasket om jeg ikke skal spille mesterskap i desember. Men jeg er selvfølgelig klar dersom jeg får muligheten! 🙂

Og dette sier trener Tore Johannessen:
– Vilde fortjener plassen i bruttotroppen, og hun har hatt fin fremgang og utvikling hos oss. Ellers er det jo tøff konkurranse i den posisjonen, med tre øvrige sterke kandidater som alle har mesterskapserfaring.

Vi krysser fingrene for Vilde, men om det ikke skulle bli EM-spill for henne, er vi uansett veldig stolte over at Vilde nå regnes med blant Norges beste strekspillere.

Foto: Einar Kvalheim