ENDELIG!!! – Tertnes

ENDELIG!!!

Tertnesjentene tok en sensasjonell brakseier da de utklasset Larvik 28-15 i en fartsfylt kamp i Haukelandshallen. Men for alle oss som har levd i den tro at Tertnes ALDRI har slått Larvik i serien tidligere, kan vi nå bekrefte at det ikke stemmer.

Oppfatningen om at Larvik har vært suveren i «en mannsalder» stemmer ganske bra med virkeligheten. Men også for Larvik har det vært noen feilskjær, og da Vestfold-klubben rykket opp i eliteserien i 1992, ble første sesong langt tøffere enn for Tertnes som rykket opp samme år. For mens Tertnes havnet på 6. plass i sin første sesong i eliteserien, ble det kun 10. plass til Larvik og laget måtte gjennom kvalifisering for å beholde plassen. Et dypdykk i arkivet på klubbhuset viser at Larvik fikk kun 14 poeng denne sesongen, og ingen av poengene var mot Tertnes. For i første eliteserieoppgjør mellom lagene ble det 19-16 til Tertnes på hjemmebane, og deretter borteseier 17-18.

Så ser vi bort fra de to gangene Tertnes har slått Larvik i sluttspillet (den ene gangen i Haukelandshallen), skulle det gå 25 år mellom de to seirene i eliteserien. Men da det endelig skjedde igjen, var det på en svært overbevisende måte. For Tertnes hadde gjort hjemmeleksen grundig og game plan ble fulgt gjennom hele kampen i går.

Det var fart fra første stund, med ballgjenvinning i forsvar som førte til kontringer og raske mål, slik at det sto 5-1 til Tertnes etter 7 minutter. Larvik klarte ikke å stå i mot, og etter 18 minutter var stillingen 10-3, og publikum trodde knapt det de så. Men etter timeout nr. 2 for Larvik, klarte gjestene å samle seg og gikk fra 13-5 til 13-8 de siste 10 minuttene før pause.

Men Tertnesjentene var ikke villige til å gi fra seg overtaket, og med en spiller mindre satte Hermine Auberg standarden ved å øke Tertnes-ledelsen direkte fra avkast i 2. omgang. Derifra så Tertnes seg aldri tilbake, og etter 10 minutter var ledelsen økt til 19-12, og ved halvspilt omgang var Tertnes foran med 10 mål, 23-13. Selv om uttellingen var noe dårligere de neste minuttene, slapp en ikke Larvik til i forsvar, og bakerst sto Marie Davidsen og plukket skuddene til etterhvert frustrerte Larvik-spillere.

Det var mange Tertnes-spillere som utmerket seg i denne kampen, men det var fullt fortjent at Katarina Bjørnskau Berens ble utnevnt til banens beste etter å ha kommet inn for Vilde Ingeborg Johansen i 2. omgang, og deretter satte alle de fem mulighetene hun fikk, kontant i mål.

Kampen ble en stor opplevelse, ikke bare for spillerne, men også for hele støtteapparatet rundt klubben og for publikum som hadde funnet veien til Haukelandshallen denne novemberkvelden. Nå gjelder det å ikke falle nedpå igjen, men holde fullt fokus frem mot siste kamp før jul, nemlig bortekamp mot Skrim på søndag. Serietapene mot Oppsal og Fredrikstad var vonde å svelge, og en slik blemme ønsker vi ikke å gjenta. Så forberedelsene til denne kampen vil bli minst like viktig for at laget kan ta julepause med en god følelse.

Tertnes – Larvik 28-15 (13-8)
Haukelandshallen. 859 tilskuere
Dommere: Eskil Ahn Braseth og Leif André Sundet

Tertnes: Marie Davidsen – Kristin Nørstebø, Thea Stankiewicz 4, Julie Lygren 4, Benedicte Nesdal 1, Vilde Johansen, Mina Mjærum, Madeleine Hilby 6 (5 str.), Kjerstin Boge Solås 1, Tina Abdula 4, Hermine Auberg 3, Katarina Berens 5.
Toppscorer Larvik: Mari Molid 4.
Utvisninger: Tertnes 4×2 minutter, Larvik 4×2 minutter.

Her er kamprapportene fra de to kampene mot Larvik sesongen 1992/93. Mange gode gamle Tertnes-navn her, og fem av spillerne var i oktober i år med å vinne NM-gull for Tertnes i veteran-NM. 🙂