Takk for festen! – Tertnes

Takk for festen!

Med mål om 2000 tilskuere inviterte vi til fest i Haukelandshallen onsdag kveld. Og vi holdt det vi lovet: Det ble en sikkelig publikumsfest sammen med 2610 elleville tilskuere på tribunen!

Sist vi opplevde en liknende ramme på Tertnes-kamp, var 27. januar 2016 da Tertnes møtte Larvik på et tidspunkt da Tertnes lå som nr. 1 på tabellen. Da var det 2 250 tilskuere i hallen, men i tillegg til at vi overgikk det tallet i kveld, var det en annen vesentlig forskjell: Denne gangen var Tertnes det førende laget gjennom hele kampen, og kunne til slutt juble for en 5-målsseier.

At det første lokalderbyet mot Fana i eliteserien lokket mange til hallen, er det ingen tvil om. Men ingenting kommer av seg selv, og vi har brukt den siste halvannen måneden til å formidle til håndballinteresserte bergensere at dette var en kamp de ikke kunne gå glipp av. Deltakerne i tradisjonsrike Julecupen har vært én målgruppe, dessuten inviterte vi alle klubbene i Åsane, blant annet med direktebusser, til det som jo også var en kamp mellom bydelene.

Vi appellerte til bergenserne, og bergenserne responderte med å møte opp i hopetall. Takk til hver eneste av dere som kom, både dere som heiet på Tertnes og dere i rødt! Takk til to store supportergjenger som i høyeste grad bidro til stemningen på tribunen, hhv. fra Knarvik Håndball og fra byens studentmiljø! Takk til en utvidet frivillig gjeng som tok oppgavene på strak arm, ikke minst Fyllingen-jentene som avlyste kveldens trening for å selge popcorn for Tertnes! Takk til driftsstaben i Haukelandshallen som gjør langt mer enn hva som kan forventes av de og det alltid med et stort smil! Takk til Åsane Turbuss som tente på ideen om direktebusser fra Åsane! Og til slutt takk til to lag som ga oss underholdning i 2*30 minutter, og som viste spilleglede og engasjement på banen og på benken.

Neste kamp, også det en hjemmekamp, er mot Storhamar (som i kveld røk på et overraskende ettmålstap mot Molde) onsdag 30. januar, og siden dette blir en kamp mellom nr. 2 og 3 på tabellen er vel det i seg selv god nok grunn til å komme tilbake?

KAMPFAKTA
Tertnes – Fana 29-24 (16-10)
Eliteserien håndball
Haukelandshallen, 2610 tilskuere
Dommere: Eskil Ahn Braseth og Leif André Sundet.

Tertnes: Marie Skurtveit Davidsen, Josefine Gundersen Lien – Thea Stankiewicz 7, Kristin Nørstebø 6, Madeleine Hilby 6, Tina Abdulla 3, Benedicte Frøland Nesdal 2, Vilde Ingeborg Johansen 2, Julie Lygren 1, Kjerstin Boge Solås 1, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens 1, Bodil Sørheim, Mina Mjærum, Karoline Fantoft, Thea SKarstein Storeng, Rikke Larsen Øyerhamn

Fana: Sofie Ege Grønlund, Synna Lien – Emilie Margrethe Hovden 10, Juliane Moberg Løvik 5, Christine Alver 3, Kristine Gudbrandsen 2, Celine Solstad 2, Lene Kausland 1, Silje Selstad 1, Vilde Ueland, Amalie Jøsendal, Andrea Solstad, Sofie Vinde Norum, Oda Mastad

Utvisninger: Tertnes: 1 x 2 min. Fana: 1 x 2 min.

Utfyllende kampreferater finner du her:
Bergensavisen
Bergens Tidende