Vellykket helg i Førde – Tertnes

Vellykket helg i Førde

11-målsseier over Skrim, håndballskole for 60 barn og vellykket trenersamling med Tore og Jarle. Dette er oppsummering etter en svært vellykket helg blant våre venner i Førde.

Lørdag formiddag dro laget avgårde til Førde med komfortabel skyss fra Åsane Turbuss. Vel fremme i Førde og etter en bedre lunch på Scandic Sunnfjord Hotell og Spa, var det klart for håndballskole i Førdehuset. 60 forventningsfulle barn hadde en innholdsrik trening med Tertnes-spillerne, deretter avsluttet vi samlingen med «mat&prat», inkludert fiskeburgere fra Lerøy.

For spillerne var resten av dagen fri, og den ble benyttet til trening på det lokale treningssenteret, en tur i boblebadet på hotellet, kortspill og skolearbeid. Søndag formiddag var så Tore og Jarle på plass i hallen for å gi lokale håndballtrenere ny inspirasjon med tips og øvelser. Blant utøverne var jenter fra Førde og Dales 16-årslag, og de fikk seg en tøff og god treningsøkt.

Deretter var det endelig klart for det som tross alt var det viktigste denne helgen, nemlig kampen mot Skrim. Det startet med høyt tempo fra begge lag, før Tertnes tok føringen og kom foran 10-4. Likevel klarte Skrim å bite seg fast, og til pause var stillingen 14-10 til Tertnes.

Utover i 2. omgang tettet Tertnes mer og mer igjen bak og presset Skrim til enkle angrepsfeil, noe som ga Tertnesjentene muligheter fremover. Tidvis viste Tertnes mye bra spill og ledelsen økte jevnt mot slutten av kampen, slik at resultatet til slutt ble 32-21. 11 av 14 utespillere kom på scoringslisten, og for 4 ble det 4 mål hver: Kjerstin, Madeleine, Vilde og Tina. Kjerstin ble av kampsponsor Enivest kåret til banens beste.

Vi i Tertnes vil gjerne få takke alle i Førde Handball som har stått på og jobbet for at vi skulle få et så bra opphold som mulig, og spesielt vil vi fremheve Odd Erik Gullaksen og Sølvi Ripe Vinda for all god tilrettelegging.

KAMPFAKTA
Tertnes – Skrim Kongsberg 32-21 (14-10)
Eliteserien håndball kvinner. Førdehuset. 622 tilskuere.
Dommere: Tor Launes og Vidar Larsen.

Tertnes: Josefine Lien, Marie Davidsen – Kjerstin Boge Solås 4, Madeleine Hilby 4, Vilde Johansen 4, Tina Abdulla 4, Bodil Sørheim 3, Julie Lygren 3, Katarina Berens 3, Rikke Øyerhamn 2, Kristin Nørstebø 2, Thea Stankiewicz 2, Hermine Auberg 1, Karoline Fantoft, Mina Mjærum, Benedicte Frøland Nesdal.

Toppscorer Skrim: Live Deila og Trine Haugstad 4.
Utvisninger: Skrim: 2 x 2 min.


Håndballskolen – gruppe 1


Håndballskolen – gruppe 2


Håndballskolen – registrering


Trenersamling med Tore og Jarle med trenere fra blant annet Førde, Dale og Høyanger


Våre supersupportere Vegard og Robin hadde tatt turen fra Bergen for å se Tertnesjentene mot Skrim


Ikke bare sveler på fergen – kampdebriefing i salongen 🙂