Seier i tett lokalderby – Tertnes

Seier i tett lokalderby

Det ble mer spennende enn det Tertnes-tilhengerne ønsket i borteoppgjøret mot Fana onsdag kveld. Selv om Tertnesjentene var foran i målprotokollen gjennom hele 1. omgang, og ledet også så og si hele 2. omgang, ble det en tøff og jevn kamp i Fana Arena, akkurat slik et lokalderby skal være.

Kampen åpner bra for Tertnes, med 0-3 ledelse etter et par minutter. Deretter kommer Fana inn i kampen, før Tertnes girer om et par hakk og drar fra til det som etterhvert blir en komfortabel 5-12 ledelse. Men med 20 min. spilt av omgangen, melder Fana seg på igjen og reduserer jevnt og trutt, helt til stillingen 9-13 – det siste målet ved Fana-spiller Andrea Solstad som scorer i det pausesignalet går.

2. omgang starter med fortsatt press fra hjemmelaget, og Tertnes gjør feil i angrep som gir Fana mulighet til å knappe ytterligere innpå. Men i det Fana utligner til 13-13, synes Tertnes det får være nok. Julie putter to kjappe mål, og Tertnes står godt i forsvar, noe som presser Fana til å gjøre feil. Riktignok er ledelsen sjelden på mer enn et par mål, sånn at håpet fortsatt lever for Fana, men Tertnesjentene vil ikke tape denne kampem. og holder Fana bak seg. Men først når Rikke legger på til 21-24 med mindre enn to minutter igjen på kampuret, kan Tertnes-tilhengerne føle seg sikre på at det blir seier. Rikke scorer enda en gang, i tillegg blir det en siste Fana-scoring, slik at reultatet til slutt blir 22-25 til Tertnesjentene.

Dette ble en kamp som inneholdt alt det et lokaloppgjør skal; høyt tenningsnivå fra begge lag, spenning og tette dueller, i tillegg til et svært entusiastisk publikum, først og fremst for hjemmelaget. Men om noen er i tvil; storesøster er fortsatt storesøster, og Tertnes tok en fortjent seier selv om Fana gjorde et ærlig forsøk på å slå Tertnes for første gang.

Julie ble kåret til beste spiller hos Tertnes, og hun ble også toppscorer med 7 mål.

Etter onsdagens kamper er tabellen uendret for de to Bergenslagene. Tertnes er fortsatt på 5. plass, men med bare ett poeng opp til 2. plassen. Fana er sist, på samme poengsum som Rælingen og Skrim på plassene foran seg. Så for begge lag vil det bli en svært spennende avslutning på sesongen, og for Tertnes er neste hinder Oppsal i hjemmekamp førstkommende søndag kl. 17:30 i Haukelandshallen.

Fana – Tertnes 22-25 (9-12)