Rikke valgte Adina – Tertnes

Rikke valgte Adina

I samarbeid med Sparebanken Vest kåret vi i januar Sparebanken Vest-spilleren. Det innebar at vi inviterte våre følgere til å stemme frem en spiller som skulle få velge et veldedig formål som hun ville gi kr 5 000 til, og dette beløpet bidro Sparebanken Vest med. Spilleren som ble stemt frem, var yngstemann på laget, Rikke Larsen Øyerhamn, og Rikke har valgt å gi pengene til Adina Stiftelsen, en organisasjon som Rikke selv kjenner godt, blant annet gjennom besøk til Adinas prosjekt i Uganda.

Janne Havneraas, markedsrådgiver i Sparebanken Vest, sier følgende om tiltaket:
– Som støttespiller til Tertnes Håndball Elite synes vi at det er utrolig flott at vi sammen kan bidra til at gode prosjekt får støtte. Det at spillerne selv kan få velge blant gode veldedige formål gir en større bevissthet rundt vårt felles samfunnsansvar.

Rikke fikk selv overrekke pengegaven, og det var en glad daglig leder, Hilde Severinsen Sandnes, som på vegne av Adina Stiftelsen tok i mot sjekken på kr 5 000:

– Adina Stiftelsen vil takke Rikke Larsen Øyerhamn hjerteligst for at hun valgte oss som mottaker av premien hun ble tildelt som Sparebanken Vest-spilleren. Barn og unge er viktige bidragsytere til Adina Stiftelsen, og Rikke er en av flere ungdommer som har vært med oss på prosjektbesøk til Uganda hvor vi driver et rehabiliteringssenter for funksjonshemmede barn. Hun engasjerte seg der i barna gjennom lek, konkurranser og ved å hjelpe dem med sine daglige gjøremål.

Sandnes sier videre:
– Rikke er en toppidrettsutøver med stort hjerte for dem som har fått en tøff start på livet. Vi kan på mange måter sammenligne innsatsen hun som toppidrettsutøver har for en plass på banen, med den innsatsen våre barn gjør for en plass på livets bane, som et aktivt og ytende samfunnsmedlem. Laget og støtteapparatet er viktig for Rikke, som for våre barn. Å ha noen som støtter, heier og er med deg i motgang og medgang er viktig for oss alle. Det gjør det enklere å nå målet. Vi er stolte og glade for at Rikke også er med på Adina laget, og gleder oss over å følge med henne og Tertnes i jakten på suksess i norsk topphåndball. Tusen takk til Rikke, og til Sparebanken Vest som gjennom initiativet vil skape større bevissthet rundt et felles samfunnsansvar.

Om Adina:
Adina Stiftelsen er en humanitær organisasjon etablert i Bergen i 2001. Deres motto er ”Fra fattigdom til fremtidshåp”. De opererer i Romania og i Uganda. Målet i begge land er å gjøre vanskeligstilte barn og unge mest mulig selvstendige gjennom skolegang, direkte økonomisk støtte, arbeidstrening og rehabilitering. Det meste av Adinas driftsmidler kommer fra skoler, barnehager, bedrifter og private givere i Bergensområdet. For mer informasjon, se www.adina.no.

Hør hvorfor Rikke valgte å gi pengene til Adina Stiftelsen: