Uavgjort etter ny dramatisk avslutning – Tertnes

Uavgjort etter ny dramatisk avslutning

Tertnesjentene skulle veldig gjerne hatt med seg begge poengene fra bortekampen mot Molde, men når den verste skuffelsen over at hjemmelaget klarer å utligne i kampens siste sekund, har gitt seg, og kampen sett under ett, vil nok konklusjonen være at uavgjort ikke var så verst likevel.

For selv om Tertnesjentene er foran med 5 mål midtveis i 1. omgang, blir de tatt igjen, og ved pause ligger de under med 2 mål (15-13). Den negative trenden fortsetter etter pause, både fordi Tertnes-spillerne er unøyaktige i angrepsspillet, men også fordi de slipper Molde altfor enkelt til i forsvar. Men etter å ha lagt under 22-17 og 23-18 ved halvspilt 2. omgang, klarer Tertnes på en imponerende måte å kutte innpå forspranget, ikke minst ved hjelp av et tøft og til tider svært offensivt forsvarsspill. Og 5 minutter før slutt er Tertnes foran med 2 mål (25-27).

Avgjørelsen i kampen kommer 2 sekunder før full tid, da Molde får innkast på stillingen 27-28 til Tertnes. Dommerne mener tilsynelatende at Madeleine bevisst saboterer og hindrer Molde-spilleren i å ta innkastet, slik at de benytter regelen som tilsier at de kan gi Molde straffekast, samtidig som at Madeleine får direkte rødt kort. Molde og eliteseriens toppscorer, Ragnhild Valle Dahl, lar ikke muligheten gå fra seg, og hun setter straffekastet i mål, slik at sluttresultatet blir 28-28.

Dermed blir det ett poeng med hjem til Bergen, og i tillegg (og heldigvis for Tertnes), taper Larvik mot Byåsen, slik at Tertnesjentene nå har lik poengsum som Larvik. Men pga. innbyrdes oppgjør er Tertnes foran Vestfold-klubben på tabellen. Dermed er Tertnes igjen på 3. plass, 2 poeng bak Storhamar, og avslutningen av sesongen blir ikke noe mindre spennende etter denne serierunden.

Neste kamp er hjemme mot Byåsen onsdag 27. mars – hjelper du Tertnesjentene ved å stille på tribunen?