Medaljejentene! – Tertnes

Medaljejentene!

Så er det endelig klart - det blir medalje til Tertnesjentene, og sesongen store mål er nådd! I torsdagens tv-sendte kamp mot Fredrikstad ble det til slutt 27-23 seier, og det er nå ingen av lagene bak som kan ta oss igjen.

Det var ingen tvil om at Tertnesjentene skulle og ville ha seieren i denne kampen. Som en hadde forventet og forberedt seg på, var nøkkelen til seier å vinne duellspillet mot store, sterke Fredrikstad-spillere. Forsvarsspillet Tertnes vartet opp med, spesielt i 1. omgang, var rett og slett imponerende, og Tertnesjentene tok bort rytmen i spillet til Fredrikstad. Dette førte til mange dårlige skuddvalg som Marie enkelt tok seg av, og dette var med på å legge grunnlaget for at Tertnes tidlig kunne dra i fra og styre kampen.

La gå at det ble en dårlig periode mot slutten av 2. omgang, der Fredrikstad gikk fra 26-16 til 26-23 på 10 minutter. Kanskje ble Tertnesjentene litt for utålmodige etter å bli ferdige med kampen, og kanskje kom utladningen etter å ha hatt alt fokus, både mentalt og fysisk, på det som skulle skje denne kvelden, litt for tidlig. Men når dommerne endelig blåste av kampen, var jubelen stor i Tertnes-leiren, og en svak avslutning på kampen la ingen demper på gleden og lettelsen over at den første seriemedaljen på fire år er sikret, en runde før serieslutt.

Nå gjenstår det bare å se av hvilken valør medaljene blir. De fleste vil nok gjette på at det blir bronse, for ikke bare må Tertnes slå Vipers på bortebane i siste seriekamp onsdag, i tillegg er en avhengig av at Storhamar på 2. plass gir fra seg poeng mot Larvik. Men ingenting er umulig, og Tertnesjentene kan nå gå på banen i Kristiansand med lave skuldre og spille helt uten press. Vipers på sin side er midt mellom to kvartfinaler i Champions League, noe som vel har høyest prioritet nå som seriegullet forlengst er sikret. Så først onsdag kveld, når runden er ferdigspilt, vet vi hvilke medaljer som blir med hjem til Bergen.