Mot Vipers i siste seriekamp – Tertnes

Mot Vipers i siste seriekamp

Da er det endelig klart for siste seriekamp i årets sesong, og hvilken herlig følelse det er for Tertnesjentene å ha sikret seg medaljer før siste serierunde!

Det var ikke mange utenom klubben som hadde tro på at Tertnes skulle stikke av med en av de tre øverste plassene i årets eliteserie, likevel var laget klar og tydelig på at medalje var målet. Men etter en rufsete oktober, med fire tap på rad, føltes ikke medalje som særlig realistisk. Men det ble samling i bånn og tiltak iverksatt, og allerede i november så en klar bedring med historisk hjemmeseier over Larvik, samt bunnsolid borteseier med målshow mot Skrim. Og med formkurven på vei opp igjen, kom mesterskapspausen i desember nesten litt ubeleilig.

Men det nye året kom med nye seire, blant annet mot Fana foran et rekordstort publikum i Haukelandshallen, og Tertnesjentene fortsatte og plukke poeng. Riktignok ble det tap på bortebane mot Larvik, men dette ene tapet fikk ikke laget ut av fatning, og snart var en på vinnersporet igjen. Og når Tertnesjentene nå står foran siste kamp på bortebane mot Vipers, er det med visshet om at laget har:

1. Kun ett tap på hjemmebane denne sesongen (20-22 mot Vipers 17. oktober)
2. Så langt kun ett tap i 2019
3. Madeleine Hilby på topp 3 på toppscorerlisten med 125 mål før siste kamp
4. Over 1000 tilskuere i gjennomsnitt på hjemmekampene
4. Nådd målsetningen om medalje

Vi har tidligere skrevet om muligheten for at det kan bli sølv i stedet for bronse til Tertnes, men da må følgende skje:
Først og fremst må Tertnes slå Vipers, i tillegg er en avhengig av at Storhamar gir fra seg poeng mot Larvik. Men ingenting er umulig, og Tertnesjentene kan gå på banen i Kristiansand med lave skuldre og spille helt uten press. Vipers på sin side er midt mellom to kvartfinaler i Champions League, noe som vel har høyest prioritet siden seriegullet forlengst er sikret. Men vi vet også at Vipers ikke ønsker å tape foran hjemmepublikummet som venter på å få hylle gullvinnerne. Så først etter ferdigspilt kamp, både i Kristiansand og på Hamar, er det endelig avklart hvilke medaljer Tertnes får. Uansett valør, Tertnesjentene vil i likhet med Vipers få overrakt medaljene rett etter kampslutt.

For Kristin Nørstebø blir dette det første møtet med Aquarama og Vipers’ hjemmepublikum etter at hun dro til Tertnes fra Vipers sist sommer. Til Vipers’ hjemmeside sier hun blant annet:

– Vi er veldig fornøyde med at vi allerede har sikret minst bronsemedaljer, men selvfølgelig skal vi gjøre så godt vi kan for å ha mulighet til å ta sølvet. Vi har klart årets målsetning og vet vi får en tøff kamp mot Vipers. Vi satte oss et ganske høyt mål da vi før sesongen sa at vi skulle ta medalje, så vi er kjempeglade for at vi har klart det. Det så ikke så lyst ut en periode i høst, men vi har hatt en veldig bra vårsesong. Dette blir en bonuskamp og vi kan reise til Kristiansand med lave skuldre og kose oss.

Kampen kan som vanlig ses på BA – Direktesport med sendestart kl. 18:20, og alle kampene i denne runden har start kl. 18:30.

Foto: John Vint