Startskudd for årets sluttspill – Tertnes

Startskudd for årets sluttspill

Med halvannen ukes kamppause for eliteserielagene, er det nå klart for sluttspill for lagene som ble nr. 1-8 i årets eliteserie. Tertnes (nr. 3) møter Fredrikstad (nr. 5), og vi starter med hjemmekamp i Haukelandshallen tirsdag kl. 18:30.

Det er bare 16 dager siden lagene sist møttes i det som ble den avgjørende medaljekampen for Tertnes. Den gang tok Tertnes tidlig kommandoen og var foran med 18-10 ved pause. Men selv om Tertnes var det klart beste laget, viste Fredrikstad styrke da de reduserte Tertnes-ledelsen fra 26-16 til 26-23 i løpet av 10 minutter i slutten av 2. omgang. Så vi forventer oss et tett og spennende oppgjør, og et ekstra moment er det at det uansett skal kåres en vinner av kampen, slik at det blir ekstraomganger og evt. 7-meterkast om det står uavgjort ved ordinær tid.

Vi har tidligere omtalt årets sluttspillopplegg her, men for å repetere skal hver runde avgjøres ved «best av 3»-modellen. Det betyr at om lagene har vunnet hver sin kamp etter to oppgjør, spilles en tredje kamp for å kåre en vinner som avanserer til semifinalen. Kamp 1 spilles altså i Haukelandshallen tirsdag, kamp 2 spilles i Fredrikstad fredag 26. april, mens en evt. kamp 3 spilles som ny hjemmekamp for Tertnes søndag 28. april (sannsynligvis i Fana Arena da Haukelandshallen er opptatt denne dagen).

De øvrige kvartfinalekampene er:
Vipers-Oppsal
Storhamar-Byåsen
Larvik-Molde

Foto: John Vint