10 timers busstur som premie – Tertnes

10 timers busstur som premie

Med kansellerte SAS-fly og fullbookede Norwegian-fly, var det ingen selvfølge at Tertnesjentene skulle komme seg østover for å spille kvartfinalekamp nr 2 som oppsatt. Men bortsett fra noen endringer på opprinnelige reisetider, kom laget seg avgårde (nesten) som planlagt. Og etter å ha slått Fredrikstad på bortebane fredag kveld, i tillegg til 9-målsseier hjemme mot samme lag sist tirsdag, er Tertnesjentene nå klare for semifinale i sluttspillet.

Lagene fulgte hverandre frem til 4-4 til knapt 10 minutter ut i 1. omgang, deretter fikk Tertnesjentene overtaket, og var foran med 2-3 mål resten av omgangen, til pauseresultatet 11-13.

2. omgang startet målfattig, før Tertnes økte ledelsen ytterligere, og etter ca. 10 minutter ut i omgangen gikk Tertnes oppe i 13–17 etter scoring av Tina. Imidlertid kom Fredrikstad tilbake igjen, og fem minutter senere var hjemmelaget kun ett mål bak. Men Tertnesjentene lot seg aldri stresse og dro i fra med et par mål til, slik at en kunne kontrollere kampen ut og juble for en ny seier mot Fredrikstad, og for semifinaleplass.

Tore Johannessen sier om kampen:
– Vi spiller en god kamp i forsvar og presser Fredrikstad til mange avslutninger fra distanse. Dessuten er vi veldig fornøyde med returløpet. I angrep er det mer variabelt og vi får ikke nok ut av kontringsspillet. Likevel har vi god kontroll, og beholder ledelsen på 2-3 mål i siste del av kampen.

Thea ble kåret til Tertnes’ beste i kampen, og hun ble også lagets toppscorer med 6 mål.

Fredrikstad – Tertnes 20-24 (11-13)
Sluttspill eliteserien, kvartfinalekamp nr. 2
Kongstenhallen
Dommere: Vidar Larsen og Tor Brede Launes.

Tertnes: Marie Davidsen, Josefine Gundersen Lien – Thea Stankiewicz 6, Karoline Fantoft 4 (4 str.), Vilde Johansen 3, Julie Lygren 3, Kristin Nørstebø 2, Madeleine Hilby 2, Kjerstin Boge Solås 1, Tina Abdulla 1, Katarina Berens 1, Rikke Øyerhamn 1, Bodil Sørheim, Hermine Auberg, Benedicte Frøland Nesdal, Mina Mjærum
Toppscorer Fredrikstad: Dorthe Groa 4.
Utvisninger: Fredrikstad: 1 x 2 min. Tertnes: 1 x 2 min.

Som for mange andre som skulle ut og fly denne dagen, skapte SAS-streiken utfordringer for Tertnes. Men allerede torsdag kveld fikk vi laget booket om til en tidligere flight som var garantert å skulle fly fra Bergen til Oslo fredag morgen, dermed fikk det ingen innvirkning på kampstarten. Men mht. returen måtte en være litt mer kreativ, og det endte med at det ble leid inn buss som kunne frakte hele gjengen tilbake til Bergen, en bussreise som forventes å ta 9-10 timer. Men med seieren i lommen og avansement til semifinalen klar, blir nok turen langt lystigere enn om det hadde blitt tap i kveldens kamp.

Nå gjenstår avklaring om hvilket lag Tertnesjentene møter i semifinalen, og det står mellom Vipers og Storhamar som begge avgjorde sine kvartfinaler i kveld. Første kamp i semifinalen spilles på bortebane onsdag 1. mai, mens kamp nr 2 blir hjemmekamp enten fredag 3. mai (hvis Vipers) eller lørdag 4. mai (hvis Storhamar). En evt. tredje kamp er berammet til 7./8. mai, men vi vil komme tilbake med mer spesifikk informasjon når motstander og dag/tid er bekreftet.