Scoringskontrakten – Tertnes

Scoringskontrakten

I høst lanserte vi Scoringskontrakten, konseptet der de som ønsket å støtte Tertnes, inngikk avtale om å betale et beløp pr. mål Tertnesjentene scoret i cup og serie.

De fleste valgte å støtte med 1 krone pr. mål, og nå som Eliteserien er ferdigspilt, kan vi gjøre opp status. I cupen (NM) ble Tertnes utslått i 4. runde mot Molde, men i løpet av de tre kampene laget spilte, ble det samlet scoret 114 mål av Tertnesjentene. I seriespillet scoret Tertnes 573 mål på 22 kamper, slik at totalt antall scorede mål som tas med i scoringskontrakten er 687.

Alle som tegnet Scoringskontrakten i høst vil nå bli kontaktet for oppgjør. Vi takker alle for støtten, da dette er et viktig økonomisk bidrag til klubben. Og for deg som ikke fikk med deg tilbudet i høst, men likevel ønsker å bidra til Tertnesjentene som vant bronsemedaljer denne sesongen, er det bare å sende oss en mail på kontor@tertnes.no, så får vi dere med. Med 1 krone pr. mål vil støtten for sesongen 2018/19 være på kr 687 (kronebeløp pr. mål er dog valgfritt).

Forøvrig vil vi tilby Scoringskontrakten også neste sesong, og vi vil da ha flere kategorier, både for privatpersoner og bedrifter.

Litt mer scoringsstatistikk
Det ble altså scoret totalt 573 mål av Tertnesjentene i løpet av de 22 eliteseriekampene, noe som gir et gjennomsnitt på 26 mål pr. kamp. Til sammenligning scoret Tertnes 556 mål i fjorårets sesong da klubben havnet på 5. plass i Eliteserien, med andre ord bare 17 måls forskjell til årets 3. plass. Men om en velger å lese statistikk som bilde på klubbens resultater, er det forskjellen på antall baklengsmål i årets og fjorårets sesong som synes å være nøkkelen til fremgangen. Tabellene for de to siste års sesonger viser nemlig at mens Tertnes slapp inn 546 baklengsmål i 2017/18-sesongen, ble det kun 507 baklengsmål i årets sesong. Forøvrig er dette det laveste antall baklengsmål på 17 år, og bare Vipers har færre baklengsmål enn Tertnes (les mer om dette her). Og mens forsvarsspillet og gode keeperprestasjoner har en stor del av æren for Tertnes gode resultater denne sesongen, bekrefter også statistikken det som alle som har fulgt klubben denne sesongen, har sett, nemlig at angrepsspillet har forbedret seg betydelig utover sesongen. Statistikken viser: Antall mål i gjennomsnitt i høstens seriekamper var under 25 mål pr kamp, mens gjennomsnittet økte til nesten 27 i vårsesongen.


Foto: John Vint