Storhamar motstander i semifinalen – Tertnes

Storhamar motstander i semifinalen

Etter at siste kamp i kvartfinalene ble spilt søndag, ble det klart at Tertnes møter Storhamar i semifinalen, mens Vipers spiller mot Larvik i den andre semifinalen.

Som i kvartfinalen spilles semifinalen best av tre kamper. Men mens både Tertnes, Storhamar og Vipers avanserte til semifinalen etter to kamper og to seire mot sine motstandere (hhv. Fredrikstad, Byåsen og Oppsal), måtte Larvik ut i tre kamper for å avgjøre mot Molde.

Å si noe annet enn at en er glad for å unngå serievinner Vipers i semifinalen, ville være løgn, men ingen i Tertnes-leiren ser på Storhamar som en lett motstander. Tvert i mot, laget fra Hamar ble nr. 2 i Eliteserien foran Tertnes, og eliteseriemøtene mellom de to lagene endte med hjemmeseier 22-15 til Storhamar i oktober, mens Tertnes slo tilbake hjemme og vant 29-28 i en thriller av en kamp i slutten av januar. Dette er to lag som står godt til hverandre og på mange måter er ganske like, med hurtig pasningsspill og raske plasskifter. Med finaleplass som premie til vinneren, blir det garantert kamp til døren!

Det første møtet i semifinalen spilles på Hamar allerede onsdag 1. mai, og kampen vises på BA – Direktesport fra kl. 16:00. Semifinalekamp nr. 2 skal spilles lørdag 4. mai, men selv om dette er hjemmekamp for Tertnes, kan den dessverre ikke spilles i Haukelandshallen, som er opptatt hele helgen. Men når vi først ikke får tilgang til vår faste hjemmearena, er vi heldige som har gode naboer litt lenger sør i byen, sånn at vi kan spille kampen i Fana Arena. Kampstart er kl. 18:15.

Skulle det bli en seier hver i de to første oppgjørene, må det spilles en tredje kamp for å avgjøre hvem som får spille finale. Denne kampen er berammet til Boligpartner Arena på Hamar onsdag 8. mai kl. 18:00. Det skal kåres en vinner i hver kamp (om nødvendig med ekstraomganger og 7-meterkast), men målforskjellen fra kamp til kamp har ingen betydning.

Det pleier å bli tette og jevne kamper når Tertnes og Storhamar møtes, og vi tror ikke at semifinalekampene blir noe unntak. Men om Tertnes skal hamle opp med hamarsingene, trenger vi å ha publikummet vårt med oss til Fana Arena denne lørdagsettermiddagen. Et lite poeng er det at Tertnes og Storhamar hadde nesten helt likt tilskuertall på sine hjemmekamper i årets eliteserie, men med Tertnes såvidt foran med 21 flere i gjennomsnitt pr. kamp. La oss vise at dette ikke var noen tilfeldighet, og at publikum vil støtte Tertnesjentene også i kampen om finaleplass!

Foto: Einar Kvalheim