Finaledrømmen lever – Tertnes

Finaledrømmen lever

Etter en vanvittig spennende kamp lørdag kveld, står det 1-1 i kamper mellom Tertnes og Storhamar i semifinalen. Dermed lever fortsatt drømmen om å møte Vipers i sluttspillfinalen.

For å repetere:
Sluttspillet startet for Tertnes med to kamper mot Fredrikstad. Også kvartfinalen skulle avgjøres på best av tre kamper, men med seier i begge de første kampene (37-28 hjemme og 20-24 borte), slapp Tertnes unna med to kamper.

Deretter ble det altså semifinale mot Storhamar. Tertnes startet på bortebane i en kamp som var preget av mange tekniske feil av Tertnes (hele 23!), og det var nesten utrolig at det kun ble 2-målstap (25-23). Deretter var det klart for hjemmekamp for Tertnes sist lørdag, og kampen ble spilt i Fana Arena (pga. annen aktivitet i Haukelandshallen). Situasjonen på forhånd var klar, denne kampen måtte vinnes om Tertnes skulle ha mulighet for en tredje kamp. Selv om det svinget frem og tilbake og heller ikke denne kampen var perfekt utført av hjemmelaget, var det likevel en langt bedre prestasjon av Tertnesjentene. Det endte med uavgjort 28-28 ved full tid, men i ekstraomgangene var det ingen tvil om hvem som var best og ville mest, og etter 2×5 minutter ekstratid, ble det til slutt 33-30 seier til Tertnes.

Dermed har lagene en seier hver, og avgjørende kamp spilles i dag, tirsdag 7. mai, i Boligpartner Arena på Hamar. Vinneren vil være klar for finale mot Vipers, med følgende finalekampoppsett: 18., 21. og 23. mai. Men først må vi konsentrere oss om denne siste semifinalekampen, og oppildnet av seieren lørdag, er Tertnesjentene kampklare som aldri før. Som Kjerstin Boge Solås, som reiser til ungarsk håndball etter sesongslutt, sa i intervju med TV2s Harald Bredli: – Jeg er ikke ferdig i denne drakten ennå, og jeg vil spille flere kamper! Kampstart er kl. 19:15, og kampen vises på TV2 Sport 2, med sendestart kl. 19:00.

Foto: John Vint